Zoeken
Koons Crooks - Altijd weer genade

Altijd weer genade

Koons Crooks

Altijd weer genade

Koons Crooks

Bestel nu
Omschrijving

Wat is dit voor boekje? Wie is die Koons Crooks?

De eerste druk - 140 exemplaren - van Altijd weer genade, in eigen beheer uitgebracht en verstuurd door een anonieme afzender, werd in de zomer van 2015 de talk of the town in de techwereld. Van Buzzfeed tot Tumblr tot Fusion discussieerde men over de herkomst van het boekje en het verhaal van Koons Crooks, een man die de inspirational tweets van de Silicon Valley-elite bloedserieus nam - en daardoor naar een volkomen onverwacht en hoger pad werd getild. Hij liet een prachtige serie gekalligrafeerde tweets na, en zijn verhaal raakte een gevoelige snaar.

Er ontstond een zoektocht naar de auteur achter Altijd weer genade: in blogs, op Facebook en in de comment sections van tech-websites werd gewezen naar diverse auteurs, van Robin Sloan tot Susan Orlean tot Dave Eggers. Andere vroege theorieën suggereerden dat het allemaal onderdeel moest zijn van een ingewikkeld marketingplan, en dat alles snel zou worden onthuld. Het enige wat tot nu toe duidelijk is: Altijd weer genade is een literair kunstwerkje, gecreëerd door een artiest die niet geïdentificeerd wenst te worden, en die het satirische sprookje voor zichzelf wil laten spreken.

De entrepreneurs wiens tweets door Koons Crooks gekalligrafeerd werden zijn onder andere: Austen Allred, co-oprichter van Grasswire; Sam Altman, president van Y Combinator; Jeff Bussgang, durfkapitalist bij Flybridge Capital; Tony Conrad, co-oprichter en CEO van about.me; Benedict Evans, durfkapitalist bij Andreessen Horowitz & Brad Feld, durfkapitalist bij Foundry Group.

Fragment

Auteur: Koons Crooks
Auteur

We kunnen slechts gissen naar de identiteit van de mens(en) achter dit kleinood.

Edities & Details
Gebonden: Altijd weer genade - Koons Crooks
ISBN: 9789048833528
Uitgave: Gebonden
Status: Beschikbaar
Datum: 15-02-2016
Prijs: € 7,50
Omvang: 32 pagina's

Bestel

Digitale download: Altijd weer genade - Koons Crooks
ISBN: 9789048833535
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 15-02-2016
Prijs: € 9,99
Omvang: 32 pagina's

Bestel

NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Satirische fictie en parodieën BISAC: FICTION / Satire
Meer boeken
Dave Eggers - Hoe hongerig wij zijn
Dave Eggers
Martin MacInnes - Overgave
Martin MacInnes
Tarjei Vesaas - De boot in de avond
Tarjei Vesaas
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: