Zoeken
Don Winslow - Het kartel

Het kartel

Don Winslow

Het kartel

Don Winslow

Bestel nu
Omschrijving

Mexico, het afgelopen decennium. Drugskartels verscheuren het land. Journalisten, politici en agenten staan voor een keuze: elke dag in doodsangst leven of je ziel verkopen aan de kartels. Sadistische moordpartijen, corruptie en The War on Drugs zijn voor miljoenen inwoners dagelijkse kost.

Tegen deze achtergrond speelt Het kartel zich af. Adán Barrera, leider van het El Federación-kartel, ontsnapt op spectaculaire wijze uit de gevangenis om zijn imperium weer op te bouwen. Er ontstaat een bloedstollend kat-en-muisspel tussen hem en DEA-agent Art Keller, met wie hij een verleden heeft.

Winslow heeft bijna tien jaar lang onderzoek gedaan naar de werkwijze en ontstaansgeschiedenis van de kartels, waardoor hij op onnavolgbare wijze feiten en fictie weet te mengen. De gebeurtenissen in zijn roman komen dan ook vaak akelig dicht bij de werkelijkheid: slechts twee weken na de verschijning van Het kartel in de Verenigde Staten ontsnapte de beruchte leider van het Sinaloakartel, Joaquín 'El Chapo' Guzmán - naar wie Winslow Adán Barrera modelleerde - op Hollywoodachtige wijze via een tunnel uit de zwaarbewaakte Altiplano-gevangenis.

Fragment

Auteur: Don Winslow
Auteur

Don Winslow (1953) werd geboren in New York. Voordat hij zich fulltime op het schrijverschap richtte, werkte hij als privé-detective in New York en Californië. Zijn werk wordt in 28 landen uitgegeven, zijn misdaadroman Savages (2010) werd in 2012 zeer succesvol verfilmd. Het kartel, zijn zestiende boek, bestormde na verschijning in de Verenigde Staten de bestsellerlijst van The New York Times. Ridley Scott zal de verfilming op zich nemen, met Leonardo DiCaprio in de rol van DEA-agent Art Keller.

Edities & Details
Digitale download: Het kartel - Don Winslow
ISBN: 9789048831555
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 29-03-2016
Prijs: € 9,99
Omvang: 696 pagina's

Bestel

Vertaler: Harm Smook Vertaler: Roland Fagel NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Verhalend thema: politiek THEMA: Misdaad en mysteriefictie THEMA: Fictie: algemeen en literair BISAC: FICTION / Literary BISAC: FICTION / Crime BISAC: FICTION / Political
Meer boeken
Philip K. Dick - Elektrische dromen
Philip K. Dick
Lucia Berlin - Welkom thuis
Lucia Berlin
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: