Zoeken
Khalid Boudou - Het schnitzelparadijs

Het schnitzelparadijs

Khalid Boudou

Het schnitzelparadijs

Khalid Boudou

Bestel nu
Omschrijving

De jonge Nordip kiest letterlijk het ruime sop in de keuken van het Van der Valk-achtige schnitzelparadijs De Blauwe Gier, een hotel-restaurant in Opdeinen.
Na twee jaar vooral te hebben geslapen gaat Nordip vrijwillig afwassen in de hete, smerige keuken van het etablissement en krijgt na een wrede ontgroeningstijd, de frustraties en onzekerheden van het jonge keukenpersoneel
toevertrouwd. Wanneer de liefde door de keuken sluipt, tracht hij die om te buigen naar de meest begeerde serveerster, de rijkeluisdochter Agnes, en naar zijn alter ego: zijn neef Krimo, de zanger die zijn stem zoekt. De rest van de multiculturele hofhouding twijfelt aan het aandeel van Nordip in het zogenaamde keukenspel. Wie is deze malende sopkop? Wat komt hij doen? En vooral: waarom is uitgerekend deze dwaas de held van de mooiste serveerster? Als de FIOD onverwachts een inval doet, leggen de grote schnitzelmeesters hun vorken neer en dreigt De Blauwe Gier vast te lopen. Wie heeft deze kokende misère op zijn geweten?

Fragment

Auteur: Khalid Boudou
Auteur

Khalid Boudou (1974) werd in één klap beroemd met zijn debuutroman Het Schnitzelparadijs, waarvoor hij het Gouden Ezelsoor voor bestverkochte debuut ontving. De gelijknamige film en tv-serie werden eveneens een groot succes. Ook zijn tweede roman, De President, werd verfilmd. Zijn young adult-roman Pizzamaffia werd bekroond met de Debuutprijs van de Jonge Jury en is verfilmd. Khalid was columnist voor o.a. AD en BNR Nieuwsradio. Ook werkte hij als leraar Nederlands en bezoekt hij het hele jaar scholen om lezingen, workshops en optredens te geven. Met zijn humoristische schrijfstijl en optredens weet hij veel jongeren aan te spreken.

Edities & Details
Digitale download: Het schnitzelparadijs - Khalid Boudou
ISBN: 9789048837434
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 31-08-2016
Prijs: € 1,99
Omvang: 303 pagina's

Bestel

Paperback: Het schnitzelparadijs - Khalid Boudou
ISBN: 9789048808861
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 01-02-2011
Prijs: € 17,95
Omvang: 303 pagina's

Bestel

NUR: 301 - Literaire roman, novelle THEMA: Kinderen / tieners: persoonlijke en sociale onderwerpen: eerste ervaringen en opgroeien THEMA: Kinderen / tieners: persoonlijke en sociale onderwerpen THEMA: Kinderen / tieners: fictie: romantiek, liefde en relaties THEMA: Kinderen / tieners: fictie: actie- en avonturenverhalen THEMA: Kinderen / tieners: fictie: algemene fictie THEMA: Moderne en hedendaagse fictie BISAC: JUVENILE FICTION / Action & Adventure / General BISAC: JUVENILE FICTION / Love & Romance BISAC: JUVENILE FICTION / Social Themes / Adolescence
Meer boeken
Susan Smit - Alles wat beweegt
Susan Smit
Lotte Kok - Hine
Lotte Kok
Julie Otsuka - De zwemmers
Julie Otsuka
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: