Zoeken
Erik Jan Harmens - Open mond

Open mond

Erik Jan Harmens

Open mond

Erik Jan Harmens

Omschrijving

ik zie iemand met een gezicht
ik weet niet of het het jouwe is

Open mond is een bundel over de onmogelijkheid het in het leven altijd goed te doen en het onvermogen dit licht op te vatten. In deze verrassend heldere gedichten vol bijtende humor grijpen man en vrouw elkaar liefdevol naar de keel, kijken volwassen mannen onder hun bed voor ze gaan slapen, en snuiten vrouwen hun neus in andermans gordijnen.

`Stug, nietsontziend, soms sardonisch, soms ronduit angstaanjagend en bij vlagen maximaal illusieloos maar dwars door de puinstof heen glimpt een tederheid die zich niet de nek laat omdraaien Joost Zwagerman

uiteindelijk sta je niet met lege handen
maar wat je vasthoudt wil je niet hebben

Erik Jan Harmens (1970) is schrijver, dichter en performer, en werkt als corporate storyteller voor grote, internationale bedrijven. In 2012 verschenen van zijn hand de dichtbundel Echte mannen scheiden niet en de roman De man die in zijn eentje de Olympische Spelen organiseerde. Open mond is zijn vierde dichtbundel.

`Harmens schrijft scherpe, compromisloze poëzie, ontroerende gedichten die zachtmoedig zijn als gewapend beton, verzen die strelen als glasscherven. Hij vertegenwoordigt een geheel eigen stem in de Nederlandse poëzie Juryrapport Paul Snoek Poëzieprijs

Auteur: Erik Jan Harmens
Auteur

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vier dichtbundels, die in maart 2016 werden gebundeld in zijn verzameld werk, getiteld Ik noem dit poëzie. Ook maakte hij twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw (Echte mannen scheiden niet, 2012) en een met Ilja Leonard Pfeijffer (Duetten, 2016). Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland.

Zijn roman Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en kreeg uitzinnige reacties. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld: Door het licht.

Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige roman over een volwassen man met autisme. Even later kwam bij uitgeverij Moon Harmens' eerste kinderboek uit, Hans is kwijt.

Erik Jan Harmens schrijft elke zaterdag een column over prikkels in Trouw en langere essays over melancholie in NRC Handelsblad. Hij geeft les in Creative Writing aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en werkt op dit moment aan nieuwe gedichten en een nieuwe roman.

Edities & Details
Paperback: Open mond - Erik Jan Harmens
ISBN: 9789048841462
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 30-05-2017
Prijs: € 21,99
Omvang: 64 pagina's

Bestel

Paperback: Open mond - Erik Jan Harmens
ISBN: 9789048818075
Uitgave: Paperback
Status: Niet beschikbaar
Datum: 02-10-2013
Prijs: € 15,00

Bestel

Digitale download: Open mond - Erik Jan Harmens
ISBN: 9789048818082
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 30-09-2013
Prijs: € 9,99
Omvang: 60 pagina's

Bestel

NUR: 306 - Poëzie THEMA: Poëzie BISAC: POETRY / European / General BISAC: POETRY / General
Meer boeken
Stella Bergsma - Cupcakes
Stella Bergsma
Martijn Teerlinck - Ademgebed
Martijn Teerlinck
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: