Zoeken
Wallace Stegner - De fundamenten van ons leven

De fundamenten van ons leven

Wallace Stegner

De fundamenten van ons leven

Wallace Stegner

Bestel nu
Omschrijving

In De fundamenten van ons leven keert Lyman Ward, emeritus hoogleraar en auteur van boeken over het Amerikaanse Westen, terug naar het huis van zijn grootouders in Grass Valley, in de Californische Sierra Nevada. Aan een rolstoel gekluisterd door een slopende botziekte en grotendeels afhankelijk van de zorg van anderen, reconstrueert hij daar het heroïsche pioniersleven van zijn grootmoeder, die bijna honderd jaar eerder het continent doorkruiste op weg naar een nieuw bestaan. Zijn zoektocht brengt meer aan het licht over haar en zijn eigen leven dan hem lief is: langzaam maar zeker ontvouwt zich zo een spannend familieportret van vier generaties.

De fundamenten van ons leven is een iconisch verhaal over het Amerikaanse Westen, van de auteur van het eerder bij Lebowski verschenen Wat behouden blijft.

Auteur: Wallace Stegner
Auteur

Wallace Stegner (1909-1993) was historicus, milieuactivist en de auteur van een bijzonder omvangrijk oeuvre. De fundamenten van ons leven werd in 1972 bekroond met de Pulitzerprijs voor literatuur en in 1998 opgenomen in de Modern Library-lijst van de honderd beste Engelstalige romans van de 20ste eeuw.

Edities & Details
Digitale download: De fundamenten van ons leven - Wallace Stegner
ISBN: 9789048821648
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 26-09-2017
Prijs: € 9,99
Omvang: 720 pagina's

Bestel

Vertaler: Frank Lekens Vertaler: Rob Kuitenbrouwer NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Historische fictie THEMA: Klassieker THEMA: Fictie: algemeen en literair BISAC: FICTION / Literary BISAC: FICTION / Classics BISAC: FICTION / Historical
Meer boeken
Philip K. Dick - Blade Runner
Philip K. Dick
Matt Haig - Het eeuwige leven
Matt Haig
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: