Zoeken
Ali Eskandarian - Golden Years

Golden Years

Ali Eskandarian

Golden Years

Ali Eskandarian

Bestel nu
Omschrijving

Op 11 november 2013 kwam een gewelddadig einde aan het leven van de zeer getalenteerde muzikant en schrijver Ali Eskandarian. Een voormalig lid van de muziekgroep Free Keys kwam 's nachts naar het huis waar Ali samen met bevriende Iraanse muzikanten en kunstenaars woonde en schoot Ali en twee leden van de punkrockband Yellow Dogs dood. Kunstenaar Sot, van het duo Icy and Sot, raakte gewond maar overleefde de aanslag.

Golden Years is de roman die Ali in september 2012 naar de uitgever van Lebowski stuurde. Hij beschrijft het leven van jonge immigranten in Amerika die met elkaar samenwonen in een fabriekspand in Brooklyn: op ontroerende en vaak humoristische wijze verwoordt hij hun honger naar vrijheid en expressie, als kunstenaar en als mens.

Ali's leven is een dans op de vulkaan. Met zijn vrienden deelt hij lief, leed, drugs en vrouwen, en maken ze muziek. Ali, die al langer in Amerika woont en wat ouder is dan de andere jongens -de roman bevat ook herinneringen aan de bombardementen van Teheran tijdens de Irak-Iranoorlog -, weet dat een burgerlijk bestaan er voor hem niet inzit. Om een stem te geven aan zijn verloren generatie begint hij te schrijven aan Golden Years, over eenzaamheid in de metropool, de verweesdheid van jonge immigranten en het leven op de rand...

Met een nawoord van Oscar van Gelderen.

Fragment

Auteur: Ali Eskandarian
Auteur

Ali Eskandarian (1978-2013) werd in Florida geboren, groeide op in Teheran, verhuisde naar Duitsland en keerde uiteindelijk weer terug naar de Verenigde Staten, waar hij zijn puberjaren doorbracht in Dallas. In 2003 verscheen zijn solo-cd Nothing to Say bij het prestigieuze Wildflower Records. Hij toerde met Peter Murphy (Bauhaus) en was gastmuzikant bij Yellow Dogs.

Edities & Details
Paperback: Golden Years - Ali Eskandarian
ISBN: 9789048844654
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 01-02-2018
Prijs: € 23,99
Omvang: 206 pagina's

Bestel

Digitale download: Golden Years - Ali Eskandarian
ISBN: 9789048817672
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 17-05-2015
Prijs: € 9,99
Omvang: 208 pagina's

Bestel

Vertaler: Maarten van der Werf NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Verhalend thema: coming of age THEMA: Biografische fictie THEMA: Fictie: algemeen en literair BISAC: FICTION / General BISAC: FICTION / Biographical BISAC: FICTION / Coming of Age BISAC: FICTION / Literary
Meer boeken
Lucia Berlin - Avond in het paradijs
Lucia Berlin
Ulrich Alexander Boschwitz - De reiziger
Ulrich Alexander Boschwitz
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: