Zoeken
Kat Kaufmann - Eiland van jou

Eiland van jou

Kat Kaufmann

Eiland van jou

Kat Kaufmann

Bestel nu
Omschrijving

Eiland van jou is het verhaal van de 26-jarige, op Russische wijze gedrilde jazzpianiste Izy Levin. Haar Joodse familie ontvluchtte de Sovjet-Unie toen ze nog klein was, in de hoop dat zij hun hoge verwachtingen in Berlijn zal waarmaken. Maar kan Izy dat wel? Al jaren verdient ze haar geld met vernederende optredens op bedrijfsfeesten, timmert ze aan de weg met haar spel en composities zonder door te breken.

Onzeker en wanhopig doolt de ruige Izy door het Berlijnse nachtleven, op zoek naar zichzelf, naar houvast, naar de liefde. Eten doet ze amper, maar ze drinkt volgens Russisch recept - veel wodka. Met haar vrienden uit de kunstscene oreert ze over het leven, maar in haar eentje graaft ze in haar Joods-Russische verleden, op zoek naar haar wortels. En bovenal wordt ze verteerd door een hartstochtelijk verlangen naar de Russische Timoer Hertz, in wie Izy een zielsverwant ziet.

Fragment

Auteur: Kat Kaufmann
Auteur

Kat Kaufmann (1981) is een eigenzinnige muzikant, jazz-zangeres, fotograaf en auteur. Ze is geboren in St. Petersburg, maar haar familie emigreerde begin jaren '90 vanwege de aanhoudende repressie van Joden in de Sovjet-Unie naar Duitsland. Eiland van jou is haar debuutroman, waarvoor ze in 2015 de belangrijkste Duitse debutanten-prijs ontving: de aspekte-Literaturpreis.

Edities & Details
Paperback: Eiland van jou - Kat Kaufmann
ISBN: 9789048845637
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 14-05-2018
Prijs: € 23,99
Omvang: 224 pagina's

Bestel

Digitale download: Eiland van jou - Kat Kaufmann
ISBN: 9789048833139
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 05-10-2016
Prijs: € 9,99
Omvang: 224 pagina's

Bestel

Vertaler: Anne Folkertsma NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Fictie: algemeen en literair BISAC: FICTION / Literary
Meer boeken
Philip K. Dick - Elektrische dromen
Philip K. Dick
Emma Cline - Daddy
Emma Cline
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: