Zoeken
Susan Smit over 'Tropenbruid' - Lopen met Lebowski #21
Redacteur Jasper Henderson en auteur Susan Smit dwalen door het voormalig Burgerweeshuis in het Amsterdam Museum om te praten over Susans nieuwe historische roman Tropenbruid.

Susan Smit over 'Tropenbruid' - Lopen met Lebowski #21

Gepubliceerd op 30 juni, 2020 om 13:26, aangepast op 19 augustus, 2021 om 13:26

Hoofdpersoon Anna groeit begin 20e eeuw op in dat weeshuis, voor ze – dromend van een ander, grootser leven - met ‘de handschoen’ trouwt en koers zet richting Nederlands-Indië. Susan vertelt waarom ze graag schrijft over een cultuur die ver van haar af staat, immers: ‘iemand begrijpen is iemand liefhebben’; over dat ieder mens de keuze maakt om mee te gaan in het systeem of om zich er buiten te plaatsen, en over hoe historische romans universele thema’s kunnen laten zien, of juist andere perspectieven. Amusez-vous!

Presentatie: Jasper Henderson | Edit: Saskia Veen | Intro: Erik Jan Harmens | Artwork: Riesenkind | Jingle: Angelo Boltini

Auteurs
Auteur: Susan Smit

Susan Smit (1974) is schrijfster en columniste van Happinez. Ze debuteerde in 2001 met Heks en heeft inmiddels vele boeken op haar naam staan, zoals de bestsellers Gisèle, Tropenbruid en De wijsheid van de heks. Met haar roman De heks van Limbricht werd ze genomineerd voor de NS Publieksprijs. Dit voorjaar publiceerde ze Alles wat beweegt, een historische roman over Isadora Duncan.

Boeken
Susan Smit - Tropenbruid
Susan Smit

'Een prachtig verhaal over moed en verlangen, met diepe inzichten over het oude Indië' Yvonne Keuls

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: