Zoeken
Barry Smit over 'Bloedwonder' - Lopen met Lebowski #16
Barry Smit schreef BLOEDWONDER, een historische roman die zich afspeelt in de 19e eeuw in Barry’s eigen stad Alkmaar.

Barry Smit over 'Bloedwonder' - Lopen met Lebowski #16

Gepubliceerd op 15 mei, 2020 om 13:15, aangepast op 19 augustus, 2021 om 13:17

Hij neemt redacteur Jasper Henderson mee naar vier belangrijke locaties uit zijn leven én uit de roman. We beginnen aan een van de grachten van de stad waar Barry’s overgrootvader aan het begin van de oorlog het water in liep. In de Sint Laurentiuskerk wordt het Bloedwonder van Alkmaar speciaal uit de kluis gehaald. Molen De Eendracht werd decennialang bestierd door Barry’s voorouders en we eindigen aan de kustlijn van Egmond aan Zee, waar een aangespoeld lichaam de roman in gang zet.

BLOEDWONDER is het verhaal van een mens die besluit op te staan tegen het lot, tegen de achtergrond van een fascinerend, maar onderbelicht stuk geschiedenis van Alkmaar.

Presentatie: Jasper Henderson | Edit: Saskia Veen | Jingle: Angelo Boltini | Intro: Erik Jan Harmens | Artwork: Riesenkind

Auteurs
Auteur: Barry Smit

Barry Smit (1974) schrijft boeken en is communicatiestrateeg bij de Nederlandse Vechtsportautoriteit. Smit schreef de romans Om het nu (2013), Tahrir (2015), dubbelroman Ondijk/Punt (2017), Bloedwonder (2019) en De zaak-Mulder (2020). In 2018 won Smit de Victoriefonds Cultuurprijs voor de Letteren.

Boeken
Barry Smit - Bloedwonder
Barry Smit

Een vrome molenaarszoon moet boeten, dat begrijpt hij. Maar God kan ook te ver gaan.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: