Zoeken
Annemarie Haverkamp over 'De achtste dag' - Lopen met Lebowski #15
Journalist en auteur Annemarie Haverkamp vertelt aan redacteur Roel van Diepen over haar dilemma’s rondom leven en dood, terwijl ze door het stille landschap lopen rondom de geïsoleerde botentelpost waar ze haar boek schreef.

Annemarie Haverkamp over 'De achtste dag' - Lopen met Lebowski #15

Gepubliceerd op 1 mei, 2020 om 13:12, aangepast op 19 augustus, 2021 om 13:15

In haar eerste roman 'De achtste dag' weet timmerman Egbert, die net als Annemarie voor een gehandicapte zoon zorgt, dat hij nog maar kort te leven heeft. De lezer wordt geconfronteerd met vragen als: kun je voor een ander bepalen wat een goed leven is? En wat laat je achter als je er niet meer bent?

Presentatie: Roel van Diepen | Productie, montage, distributie: Saskia Veen | Jingle: Angelo Boltini | Intro: Erik Jan Harmens | Artwork: Riesenkind

 

Auteurs
Auteur: Annemarie Haverkamp

Annemarie Haverkamp (1975) won met haar debuutroman De achtste dag zowel De Bronzen Uil 2019 als de Anton Wachterprijs 2020. Zij is hoofdredactrice van universiteitsblad Vox, columniste van De Gelderlander en freelance journaliste voor diverse kranten en tijdschriften. Voor het Algemeen Dagblad maakte ze tussen 2018 en 2020 de interviewserie 'Ik heb geleefd', die nu gebundeld is verschenen bij Lebowski Publishers.

Boeken
Annemarie Haverkamp - De achtste dag
Annemarie Haverkamp

Schitterende roman over de liefde voor een vrouw en een kind, en over de vraag wat we achterlaten als we sterven

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: