Zoeken
Robert Vuijsje over 'Salomons oordeel' - Lopen met Lebowski #14
Tien jaar na zijn bestseller ’Alleen maar nette mensen’ schrijft Robert Vuijsje een opvolger: ‘Salomons oordeel’.

Robert Vuijsje over 'Salomons oordeel' - Lopen met Lebowski #14

Gepubliceerd op 30 april, 2020 om 13:10, aangepast op 19 augustus, 2021 om 13:12

De man in het boek is een jood uit Amsterdam-Zuid, zij is zwart en komt uit de Bijlmer. Hun zoon Salomon is zeventien jaar en staat voor de keuze: hoor ik bij de mensen die op mijn vader lijken of bij de kinderen die zwart zijn, net als ik? 
Robert wandelt met zijn redacteur Jasper Henderson de Van Eeghenstraat aan het Vondelpark op en neer om te bespreken: wat is er in tien jaar veranderd in de samenleving? Verwacht hij dat er opnieuw relletjes door zijn boek zullen ontstaan, net als bij 'Alleen maar nette mensen'? En wat is nu het grootste verschil tussen ‘Salomons oordeel’ en serie 'De luizenmoeder'? Amusez-vous!

Presentatie: Jasper Henderson | Productie, edit, distributie: Saskia Veen | Jingle: Angelo Boltini | Artwork: Riesenkind

Auteurs
Auteur: Robert Vuijsje

Robert Vuijsje (1970) is schrijver en journalist. In 2008 verscheen zijn debuutroman Alleen maar nette mensen waarvan in totaal ruim 200.000 exemplaren werden verkocht. Het boek werd bekroond met een Gouden Uil en een Inktaap en werd in 2012 verfilmd, met Geza Weisz in de hoofdrol. In 2019 verscheen Salomons oordeel, de opvolger van Alleen maar nette mensen.

Boeken
Robert Vuijsje - Salomons oordeel
Robert Vuijsje

De langverwachte opvolger van Alleen maar nette mensen

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: