Zoeken
Timo Bruijns over 'Bloed is dikker dan water' - Lopen met Lebowski #5
Vandaag regent het zo allesverterend hard dat we Lopen met Lebowski eenmalig omdopen tot CRUISEN met Lebowski.

Timo Bruijns over 'Bloed is dikker dan water' - Lopen met Lebowski #5

Gepubliceerd op 15 februari, 2020 om 12:41, aangepast op 19 augustus, 2021 om 12:43

Redacteur Roel van Diepen gaat van achter het stuur in gesprek met zijn auteur Timo Bruijns in Loosdrecht, waar Timo opgroeide. Het was zijn kleurrijke jeugd die hem inspireerde om "Bloed is dikker dan water" te schrijven, een debuut vol boeven en boefjes, ritselaars, raddraaiers, drinkers en bordeellopers. Een gesprek over zijn vader, een stevige innemer en zeeman die vaker van huis was dan hij thuis was, over bijzondere taferelen met een kip in het woonwagenkamp en over dat woord dat als een donkere wolk boven het gezin van Timo hing als zijn moeder weer eens dreigde met een scheiding: de RECHTSWINKEL. Amusez-vous!

Regie/edit/productie: Saskia Veen | Presentatie: Roel van Diepen | Artwork: Riesenkind | Jingle: Angelo Boltini | Intro: Erik Jan Harmens

Auteurs
Auteur: Timo Bruijns

Timo Bruijns (1979) is schrijver en werkzaam in het mediateam van Ajax. In 2011 verscheen zijn boek Amsterdam-Verona: Dagboek Giro d'Italia 2010. In 2014 won hij de finale van Manuscripting met het eerste hoofdstuk van Bloed is dikker dan water.

Boeken
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: