Zoeken
Leesclubboek van het Jaar 2016: Schuim der aarde
Uit de 131 leesclubs in 2016 is Schuim der aarde van Roxane van Iperen door Hebban gekozen als leesclubboek van het jaar 2016! Wij zijn trots.

Leesclubboek van het Jaar 2016: Schuim der aarde

Gepubliceerd op 21 december, 2016 om 00:00

'Sinds we in februari de Hebban leesclub in nieuwe stijl introduceerden, werden er maar liefst 131 leesclubs succesvol afgerond. Het ene boek kon rekenen op een sterrenregen, het andere op vallende sterren. Eén leesclubboek staat echter al ruim 10 weken op nummer 1 in de Hebban Leesclub Hall of Fame en krijgt de welverdiende titel Leesclubboek van het Jaar: Schuim der aarde van Roxane van Iperen,' aldus Daphne van Rijssel van Hebban.nl. 

Lees hier het volledige artikel en maak gelijk kans op 1 van de 50 gesigneerde exemplaren van Schuim der aarde.

Auteurs
Auteur: Roxane van Iperen

Roxane van Iperen (1976) is auteur en jurist. In 2016 verscheen haar debuutroman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. In 2018 volgde 't Hooge Nest, waarvan tot op heden meer dan 275.000 exemplaren zijn verkocht. Het werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs 2019 en stond op de shortlist van de NS Publieksprijs 2020. Elf landen verwierven de vertaalrechten, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, waar het boek ook de bestsellerlijsten haalde. De filmrechten zijn verkocht aan Man Up, het productiebedrijf van Carice van Houten en Halina Reijn. Van Iperen heeft een vaste column over macht in Vrij Nederland en schrijft voor diverse media.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: