Zoeken
Judas van Astrid Holleeder verkocht aan bekende Amerikaanse uitgeverij Little, Brown
De Lebowski Agency heeft deze week opnieuw een fraaie buitenlandse deal gesloten voor het best verkochte boek van dit jaar: Judas van Astrid Holleeder. De Amerikaanse uitgeverij Little, Brown (uitgever van o.a. Donna Tartt, David Sedaris en David Foster Wallace) verwierf de World English Language rechten. Vice President en Executive Editor John Parsley kocht de titel aan, die in 2018 in de USA (en mogelijk dus ook in Engeland) zal verschijnen.

Judas van Astrid Holleeder verkocht aan bekende Amerikaanse uitgeverij Little, Brown

Gepubliceerd op 14 december, 2016 om 00:00, aangepast op

Judas van Astrid Holleeder verbreekt momenteel alle records in Nederland. Het staat sinds verschijnen (5 november) al zes weken op rij op de eerste plaats van de Bestseller 60. Er zijn momenteel 475.000 exemplaren in druk, over film- en theaterrechten wordt onderhandeld, en er werden reeds deals gesloten met toonaangevende uitgeverijen in Duitsland, Zweden en Denemarken.

Judas is een verbijsterende familiekroniek, waarin Astrid Holleeder een onthutsend portret schetst van een gezin dat sinds 1983 - het jaar van de Heineken-ontvoering - alleen nog maar een achternaam heeft: Holleeder. In dit unieke boek vertelt zij op indringende wijze over de impact van de ontvoering op alle familieleden, de verwijdering tussen de bloedgabbers Willem Holleeder en Cor van Hout (die in 2003 om het leven kwam), de bedreiging van Peter R. de Vries, liquidaties en afpersingen in het criminele milieu. Ook spreekt ze vrijuit over haar jeugd en haar moeder, de kinderen, haar ex-partners, haar werk als advocate en haar dubbelrol als consigliere van haar broer.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: