Zoeken
Gijp krijgt 100.000ste boek van Sinterklaas
Tijdens pakjesavond overhandigde Johan Derksen in opdracht van de Sint het 100.000ste exemplaar van het boek De wereld volgens Gijp van Michel van Egmond aan Rene van der Gijp. De Sint schonk Rene van der Gijp niet zomaar een 100.000ste boek; de speciale editie heeft het formaat van een telefoonboek. De wereld volgens Gijp verscheen in de tweede week van september en staat sinds verschijnen onafgebroken in de top 10 van De Bestseller60 van de Stichting CPNB. 

Gijp krijgt 100.000ste boek van Sinterklaas

Gepubliceerd op 6 december, 2016 om 00:00, aangepast op 7 december, 2016 om 00:00

De wereld volgens Gijp
In het voorjaar van 2016 gebeurde er iets uiterst ingrijpends in het doorgaans zo kalme bestaan van René van der Gijp, iets dat zijn leven van de ene op de andere dag volledig op z’n kop zette. Niet voor het eerst verbleef bestsellerauteur Michel van Egmond juist gedurende deze periode in zijn directe nabijheid. Het resultaat is het langverwachte en indringende vervolg op GIJP, het megasucces uit 2012: De Wereld volgens Gijp, een boek om te lachen en te huilen tegelijk.

De Wereld volgens Gijp laat de lezer kennis maken met het oude en het nieuwe leven van het media-fenomeen, in een hartveroverend en bij vlagen excentriek relaas over de dood, over de liefde tussen vader en zoon, over humor als er eigenlijk niets te lachen valt, over verlies en schuldgevoel, maar bovenal over de kracht van voetbal als bron van troost. Met belangrijke bijrollen voor onder anderen Ruud Gullit, Willibrord Frequin, Willem van Hanegem, Jan Boskamp, Rob Jansen, Maarten Spanjer en Mario Been.

Michel van Egmond (1968) is al jaren de populairste sportschrijver van Nederland. Hij produceerde met de boeken GIJP, KIEFT en Topshow drie bestsellers op rij. Hij is de enige auteur die er in slaagde om tweemaal achter elkaar de prestigieuze NS Publieksprijs te winnen.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: