Zoeken
Judas goes global!
Na de Deense en Zweedse rechten van Judas van Astrid Holleeder te hebben verkocht in een double deal, volgt nu ook Duitsland. Jetzt geht's los!

Judas goes global!

Gepubliceerd op 25 november, 2016 om 00:00

Politiken uit Denemarken (uitgevers van oa Hanya Yanagihara, Atticus Lish, Miranda July en Anthony Doerr) brengen het boek zowel in Denemarken (als Politiken) als in Zweden uit, onder de vlag van Polaris, een nieuwe uitgeverij die onder leiding zal komen te staan van Jonas Axelsson (voormalig uitgeefdirecteur van Bonniers, en oprichter van Partners in Stories). Het is Axelsson’s eerste acquisitie voor Polaris. 

De Duitse rechten zijn verkocht aan Kiepenheuer & Witsch (uitgever van oa Dave Eggers, Julian Barnes, Don DeLillo, Jonathan Safran Foer, Arnon Grunberg, Herman Koch en Jan Brokken).

Oké, even een recap. Op vrijdag las Isa Hoes het indrukwekkende nawoord voor in RTL Late Night en een dag later verkochten alle 80.000 stuks in een keer uit. Er verschenen interviews in de Volkskrant en De Telegraaf; Het Parool kwam met een voorpublicatie. Inmiddels rolt de vierde druk van de pers en voert het boek van Astrid Holleeder nog steeds de bestsellerlijsten aan, daar kan zelfs Harry Potter niet tegenop.

‘This is the Dutch version of Narcos,’ zei uitgeefbaas Oscar van Gelderen in dit interview met Publishers Weekly. 'Eigenlijk is dit een soort streekroman,' zei Jeroen Vullings in de TROS Nieuwsshow. 'Op een bijzonder toegankelijke manier geschreven,' volgde Hebban. 'Debutante Holleeder greep ook mij vanaf de eerste zinnen bij de strot. Wat een verhaal. Wat een leven,' schreef Jean-Pierre Geelen in de Volkskrant. Psychiater Jan Swinkels dook voor PAUW in de psyche van Willem Holleeder en Judas haalde zelfs De Speld.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: