Zoeken
Saskia Noort publiceert twee nieuwe titels bij Overamstel uitgevers
Saskia Noort zal twee nieuwe boeken publiceren bij Overamstel Uitgevers. The House of Books zal van Noort, die momenteel succes heeft met Huidpijn, een nieuwe thriller uitgeven. Bij Lebowski Publishers verschijnt eerst een roman van haar hand.

Saskia Noort publiceert twee nieuwe titels bij Overamstel uitgevers

Gepubliceerd op 27 oktober, 2016 om 00:00, aangepast op 15 april, 2022 om 10:51

De afgelopen tijd gaf Noort een aantal openhartige interviews en ontpopte ze zich tot een sterke stem in het feministische debat, een thema dat ook terugkeert in haar laatste boek Huidpijn.

Saskia Noort (Bergen, 1967) is Nederlands succesvolste en meest gelezen thrillerauteur. Sinds haar debuut Terug naar de kust uit 2003 schreef ze zeven literaire thrillers. Noort is columniste voor Linda en werd meerdere keren genomineerd voor de Gouden Strop, de belangrijkste Nederlandse thrillerprijs. In 2014 was ze met Debet genomineerd voor de NS Publieksprijs en in 2013 ontving ze de GNM Meesterprijs voor haar hele oeuvre.

Uitgevers Tomás Kruijer en Oscar van Gelderen van respectievelijk The House of Books en Lebowski Publishers zijn blij en vereerd met de komst van Saskia Noort naar Overamstel Uitgevers.

‘Na dertien jaar Ambo|Anthos voelde ik dat het tijd werd een andere weg in te slaan. Ik wil een roman schrijven, en ik geloof dat bij mijn nieuwe boek de aanpak van Lebowski hoort. Hoewel ik altijd zeer tevreden ben geweest bij Ambo|Anthos, verheugt het me ook geïnspireerd te zullen worden door nieuwe mensen, andere inzichten op te doen en vooral samen te kunnen werken met mijn nieuwe redacteur Jasper Henderson.’ Saskia Noort

‘Saskia Noort is de koningin van de Nederlandse crimeliteratuur. Ik ben ontzettend trots dat ze voor haar nieuwe thriller heeft gekozen voor The House of Books!’ Tomás Kruijer, The House of Books

‘Saskia Noort beweegt zich als auteur meer en meer in de richting van de literaire fictie, en haar thematiek spreekt ons zeer aan. Wij zien er naar uit Saskia's romandebuut uit te geven!’ Oscar van Gelderen, Lebowski Publishers

Lebowski en The House of Books zijn onderdeel van Overamstel uitgevers dat verder bestaat uit Hollands Diep, Voetbal Inside, Horizon, Carrera Culinair en Moon.

© foto:  Jan Zandbergen

Auteurs
Auteur: Saskia Noort

Saskia Noort (1967) is schrijfster en columniste. Van haar boeken werden 3,5 miljoen exemplaren verkocht. Haar werk werd in vijftien talen vertaald en werd bewerkt voor televisie, film en theater. Van haar achtste thriller Bonuskind werden ruim 200.000 exemplaren verkocht en het was tevens het bestverkochte spannende boek van 2020. In feburari 2024 zijn de Engelse wereldrechten van Bonuskind verkocht aan Amazon Crossing.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: