Zoeken
Kluun en Giphart schrijven samen boek over Nederlands elftal
Schrijvers  Kluun en Giphart werken samen aan een boek over het Nederlandse voetbal. Het boek met de titel Het eeuwige gezeik – Een feelgood boek in barre voetbaltijden zal in het voorjaar van 2017 bij uitgeverij Voetbal Inside verschijnen. 

Kluun en Giphart schrijven samen boek over Nederlands elftal

Gepubliceerd op 3 oktober, 2016 om 00:00

Het gaat niet goed met het Nederlandse voetbal en er lijkt nauwelijks uitzicht op verbetering. Althans niet de eerste vijftig jaar. Deze stelling impliceert dat het ooit wél goed is gegaan. Maar is dat wel zo?

Giphart (Feyenoord) en Kluun (Ajax) gingen op onderzoek. Met humor en zelfspot hebben ze de grootste successen van Oranje tegen het licht gehouden, waarbij zij kwamen tot een onthutsende constatering: zelfs toen goed leek, was het slecht. Natuurlijk zijn er erkende barre periodes uit het verleden als 1889-1973 of de vroege jaren 80, maar was 1974 eigenlijk - achteraf bezien - niet veel pijnlijker? Waren we in 1988 nou echt wel zo goed? En waarom werden we in 1998 geen wereldkampioen

De laatste noodlottige 89 minuten in de WK-finale van 1974, de rode kaart van Wim Kieft in Brussel, het afbraakvoetbal van Oranje op de WK’s van 2006 en 2010 (om maar te zwijgen over 1976...), de penaltydrama’s door de eeuwen heen... Maar was het allemaal wel zo goed zoals wij het ons herinneren.

Kluun en Giphart helpen de voetballiefhebber met een andere blik te kijken naar verleden, heden en toekomst van het Nederlands Elftal. In barre voetbaltijden is dit het ultieme feelgood boek voor de geplaagde Oranje-fan.

 

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: