Zoeken
Read My World met Erik Jan en Anneke
Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober staan Anneke Claus en Erik Jan Harmens op de planken tijdens Dichtersmarathon - Read My World in de Tolhuistuin in Amsterdam.

Read My World met Erik Jan en Anneke

Gepubliceerd op 23 september, 2016 om 00:00, aangepast op

In de Dichtersmarathon nieuwe stijl lezen twintig dichters werk van zichzelf en één gedicht van een buitenlandse dichter naar keuze. Ze trekken voorbij als stemmen in een weldadig lang gesprek, waarbij je vrijelijk aan en af kunt haken. Er wordt geen tijd verspild met aankondigingen; zonder de betovering te verbreken volgen ze elkaar op: podiumbeesten en prevelaars, abstractici en anekdotici, guppies en geriaten. In een uurtje of twee. Poëzie is niet moeilijk! Poëzie is spannend, werelds, divers en vooral: lees-, beluister- en bewoonbaar.

Met: Anneke Claus, Julia Fiedorczuk, Andriy Lyubka, CAConrad, Iryna Vikyrchak, Marieke Rijneveld, Anne van Amstel, Neske Storytelling Beks, Maartje Smits, Mia You, Umeu Bartelds, Dean Bowen, Ricardo Domeneck, Oksana Zabuzhko (Оксана Забужко), Elly de Waard, Marjolijn van Heemstra, Erik Jan Harmens, Rick de Leeuw, Maria Barnas, Menno Wigman en Rob Schouten.

Tickets zijn verkrijgbaar via Eventbrite.nl.

Dichtersmarathon- Read My World | Tolhuistuin | IJpromenade 2 | 1031 CL Amsterdam

Auteurs
Auteur: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vier dichtbundels, die in maart 2016 werden gebundeld in zijn verzameld werk, getiteld Ik noem dit poëzie. Ook maakte hij twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw (Echte mannen scheiden niet, 2012) en een met Ilja Leonard Pfeijffer (Duetten, 2016). Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Zijn roman Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en kreeg uitzinnige reacties. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld: Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige roman over een...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: