Zoeken
Hugo Borst wint Hebban Awards 2016 met MA
Trots! Hugo Borst heeft een Hebban-award in de wacht gesleept voor zijn boek Ma in de categorie beste non-fictie. 

Hugo Borst wint Hebban Awards 2016 met MA

Gepubliceerd op 27 september, 2016 om 00:00

Ma verscheen in november 2015 en is een ontroerende columnbundel van Hugo Borst over zijn moeder die al jaren aan dementie lijdt. 

Zolang er leven is van Hendrik Groen werd uitgeroepen tot beste roman en De doodsvogel van Samuel Bjørk kreeg de prijs voor beste thriller. Carry Slee won een award voor haar jeugdboek Kapot in de wacht.

De Hebban Awards worden vanavond uitgereikt in Amsterdam, maar BNR Nieuwsradio maakte de winnaars vanmiddag al bekend.

Boekensite Hebban.nl organiseert de awards voor de tweede keer. In totaal kwamen er bijna 50.000 stemmen binnen van het publiek. De boekensite bestaat sinds 2014 en telt inmiddels meer dan 120.000 leden in Nederland en Vlaanderen.

Claudia de Breij's Neem een geit was genomineerd in dezelfde categorie en eindigde op de derde plaats.

Auteurs
Auteur: Hugo Borst

Hugo Borst (1962) is schrijver, columnist, redacteur en voetbalcriticus. Hij schreef onder andere de bestsellers De Coolsingel bleef leeg, Over vaders en zonen, Schieten op Volkert van der G. en O, Louis, dat in Engeland genomineerd werd voor de prestigieuze British Sports Book Awards. In 2009 was Alle ballen op Heintje het Beste Rotterdamse Boek. Zijn boeken over zijn moeder met dementie, Ma (2015) en Ach, moedertje (2017), verkochten samen meer dan 200.000 exemplaren.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: