Zoeken
Erik Jan Harmens te gast bij Opium op Radio 4
Tune dinsdagavond 16 augustus om 22.30 uur even in op Radio 4: Opium-presentatrice Andrea van de Pol gaat tot middernacht in gesprek met Erik Jan. Over poëzie, zijn favoriete klassieke muziek en zijn nieuwste bundel Duetten, die hij samen met Ilja Leonard Pfeijffer schreef.

Erik Jan Harmens te gast bij Opium op Radio 4

Gepubliceerd op 12 augustus, 2016 om 00:00, aangepast op 18 augustus, 2016 om 00:00

Het programma wordt opgenomen in Vondel CS, het voormalig Filmmuseum in het Vondelpark in Amsterdam, waar Erik Jan alles vertelt over zijn verzameld werk Ik noem dit poëzie en de pas verschenen bundel Duetten.

De live-muziek wordt verzorgd door jong talent van de International Holland Music Sessions (TIHMS). Luister de opname hier terug!

Auteurs
Auteur: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vijf dichtbundels, plus twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw en een met Ilja Leonard Pfeijffer. Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Hij publiceerde ook vijf romans. Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en werd talloze malen herdrukt. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige vertelling over een volwassen man met autisme. Even later kwam bij uitgeverij Moon Harmens' eerste kinderboek uit: Hans is kwijt. Erik Jan Harmens schrijft stukken over prikkels en verdoving...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: