Zoeken
Vier sterren voor Helden van de grens in NRC ****
NRC-criticus Arjen Fortuin las de nieuwe roman van Dave Eggers en gaf Helden van de grens vandaag vier sterren in NRC Next.

Vier sterren voor Helden van de grens in NRC ****

Gepubliceerd op 29 juli, 2016 om 00:00

'Eggers drukt heel prettig uit wat wij van een moderne schrijver verwachten: hij is geestig én geëngageerd, Amerikaan én kosmopoliet. Hij is een auteur die deel wil uitmaken van de wereld en zijn bijdrage wil leveren. Uiteindelijk draait het bij hem zo om burgerschap, om de vraag naar wat deze wereld, deze maatschappij van ons verlangt,' schrijft Fortuin. 

'Ook als romancier is Eggers meer een verslaggever dan een visionair. Maar met een goede reporter is niets mis; het bestaan van de 21ste-eeuwse burger is ingewikkeld genoeg.'

De complete recensie over Helden van de grens lees je hier.

Auteurs
Auteur: Dave Eggers

Dave Eggers (1970) is de auteur van onder meer Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit, Wat is de Wat en De Cirkel. Hij is tevens de drijvende kracht achter uitgeverij McSweeney's en de non-profit 826 Valencia. Zijn boeken werden genomineerd voor de Pulitzer Prize, de National Book Award en de National Book Critics Circle Award.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: