Zoeken
Harmens en Pfeijffer in duet op Lowlands
De wapenbroeders en schrijversvrienden Ilja Leonard Pfeijffer en Erik Jan Harmens brengen deze zomer hun dichtbundel Duetten uit. Op zaterdag 20 augustus klimmen ze samen het podium op tijdens Lowlands, waarvan het programma vandaag bekend werd gemaakt.

Harmens en Pfeijffer in duet op Lowlands

Gepubliceerd op 8 juli, 2016 om 00:00, aangepast op 28 juli, 2016 om 00:00

Een klein jaar lang stuurden Harmens en Pfeijffer elkaar met sardonisch genoegen strofes, en gaven ze voorzetten om elkaar vlak voor het inkoppen pootje te lichten. Het resultaat is de gezamenlijke dichtbundel Duetten, die in augustus verschijnt. 

'Een verblindende supernova van poëzie, proza en vuige humor, waarin twee stemmen samen een dringend lied zingen over een wereld, die compleet naar de ratsmodee gaat. Gezellig.'

Tijdens 'Lowlands Bookstore' doen gerenommeerde schrijvers, dichters, verhalenvertellers en andere literaire veelvraten iedere dag een boekje open in spannende voorstellingen en interessante talkshows.

Met oa ook Connie Palmen, Paulien Cornelisse, Rodaan Al Galidi, Niña Weijers, Simone van Saarloos, Jan van Mersbergen, Ellen Deckwitz en Thomas Heerma van Voss. Bekijk het volledige literatuurprogramma hier.

Foto: Keke Keukelaar

Auteurs
Auteur: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vier dichtbundels, die in maart 2016 werden gebundeld in zijn verzameld werk, getiteld Ik noem dit poëzie. Ook maakte hij twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw (Echte mannen scheiden niet, 2012) en een met Ilja Leonard Pfeijffer (Duetten, 2016). Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Zijn roman Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en kreeg uitzinnige reacties. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld: Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige roman over een...

Auteur: Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer publiceerde poëzie (meest recent Giro Giro Tondo (poëzieweekgeschenk) en Idyllen, bekroond met de VSB Poëzieprijs 2016), toneelteksten en proza. Zijn laatste roman, La Superba, werd bekroond met de Libris Literatuurprijs. Onlangs verscheen in de reeks Privé-domein Brieven uit Genua.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: