Zoeken
'Schrijven, huilen, drinken. Een onvergetelijke avond'
Woensdagavond was de boekpresentatie van Schuim der aarde, de bijzonder aangrijpende debuutroman van Roxane van Iperen over de rauwe onderkant van Brazilië. 

'Schrijven, huilen, drinken. Een onvergetelijke avond'

Gepubliceerd op 8 juli, 2016 om 00:00

In de volgepakte Overamstelbar sprak redacteur Jasper Henderson Roxane toe, die af en toe wat traantjes wepinkte, en er werd volop geproost met caipirinha’s. Zoals Roxane het zelf samenvatte: ‘Schrijven, huilen, drinken. Een onvergetelijke avond.’ Bekijk hier de foto’s!

Auteurs
Auteur: Roxane van Iperen

Roxane van Iperen (1976) is auteur en jurist. In 2016 verscheen haar debuutroman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. In 2018 volgde 't Hooge Nest, waarvan tot op heden meer dan 275.000 exemplaren zijn verkocht. Het werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs 2019 en stond op de shortlist van de NS Publieksprijs 2020. Elf landen verwierven de vertaalrechten, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, waar het boek ook de bestsellerlijsten haalde. De filmrechten zijn verkocht aan Man Up, het productiebedrijf van Carice van Houten en Halina Reijn. Van Iperen heeft een vaste column over macht in Vrij Nederland en schrijft voor diverse media.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: