Zoeken
'Harmens' gedichten staan bol van de energie'
Hans Puper van Meander Magazine schreef een mooie recensie over Erik Jans in maart verschenen verzamelbundel Ik noem dit poëzie.

'Harmens' gedichten staan bol van de energie'

Gepubliceerd op 6 juli, 2016 om 00:00, aangepast op

"Zoals bekend is Harmens, zeker in zijn eerste bundels, de slamdichter bij uitstek: zijn gedichten kunnen een opzwepend ritme hebben, ze staan bol van energie," schrijft Pupers. "Tot nu toe is het lijden aan het leven een constante in Harmens' werk en in die zin is hij ‘echt’. De vorm verandert echter: van ‘meer van hetzelfde’ is geen sprake. Ik ben benieuwd naar zijn volgende bundel."

Lees de complete recensie over Ik noem dit poëzie hier.

Auteurs
Auteur: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vier dichtbundels, die in maart 2016 werden gebundeld in zijn verzameld werk, getiteld Ik noem dit poëzie. Ook maakte hij twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw (Echte mannen scheiden niet, 2012) en een met Ilja Leonard Pfeijffer (Duetten, 2016). Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Zijn roman Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en kreeg uitzinnige reacties. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld: Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige roman over een...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: