Zoeken
'Harmens' gedichten staan bol van de energie'
Hans Puper van Meander Magazine schreef een mooie recensie over Erik Jans in maart verschenen verzamelbundel Ik noem dit poëzie.

'Harmens' gedichten staan bol van de energie'

Gepubliceerd op 6 juli, 2016 om 00:00, aangepast op

"Zoals bekend is Harmens, zeker in zijn eerste bundels, de slamdichter bij uitstek: zijn gedichten kunnen een opzwepend ritme hebben, ze staan bol van energie," schrijft Pupers. "Tot nu toe is het lijden aan het leven een constante in Harmens' werk en in die zin is hij ‘echt’. De vorm verandert echter: van ‘meer van hetzelfde’ is geen sprake. Ik ben benieuwd naar zijn volgende bundel."

Lees de complete recensie over Ik noem dit poëzie hier.

Auteurs
Auteur: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vijf dichtbundels, plus twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw en een met Ilja Leonard Pfeijffer. Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Hij publiceerde ook vijf romans. Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en werd talloze malen herdrukt. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige vertelling over een volwassen man met autisme. Even later kwam bij uitgeverij Moon Harmens' eerste kinderboek uit: Hans is kwijt. Erik Jan Harmens schrijft stukken over prikkels en verdoving...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: