Zoeken
'Lieveling' van Kim van Kooten op shortlist Hebban Debuutprijs 2016
Trots maken we bekend dat Lieveling, de debuutroman van Kim van Kooten, een van de vijf genomineerden is voor de Hebban Debuutprijs 2016. 

'Lieveling' van Kim van Kooten op shortlist Hebban Debuutprijs 2016

Gepubliceerd op 5 juli, 2016 om 00:00

De Hebban Debuutprijs maakt deel uit van de Hebban Awards en is een aanmoedigingsprijs voor (nieuw) Nederlandstalig schrijftalent. In een week tijd is er ruim 10.000 keer gestemd.

De uiteindelijke winnaar van de Hebban Debuutprijs wordt bepaald door een vijftienkoppige jury, bestaande uit Hebban-redacteuren, Hebban-recensenten en leden van het boekverkoperspanel. De prijs wordt uitgereikt op dinsdag 27 september 2016, samen met de overige Hebban Awards.

De vier andere genomineerden zijn:
- Ik zag Menno van Sandra Bernart (Palmslag)
- Tot waar we kijken kunnen van Inge van der Krabben (Ambo|Anthos)
- De psychiater en het meisje van Erik Rozing (Meulenhoff)
- Het smelt van Lize Spit (Das Mag)

Lieveling stond eerder dit jaar op de longlist van de Libris Literatuurprijs en won in 2015 de tweede prijs voor Mooiste Boekomslag.

Auteurs
Auteur: Kim van Kooten

Kim van Kooten (1974) is actrice en schrijver. Ze speelde o.a. in Zusje, Hollands Hoop en Missie Aarde. Ze schreef de scenario's voor de bioscoophits Alles is liefde en Alles is familie. Haar werk werd bekroond met meerdere Gouden Kalveren.Pauline Barendregt (1969) is Design Director en gaf jarenlang leiding aan de ontwerpteams van internationale modemerken. Sinds 2010 is ze eigenaar van Studio Button, een strategic design consultancy in Amsterdam.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: