Zoeken
Hugo Borst op bezoek bij Herbergier Piershil
Afgelopen maand was Hugo Borst op visite in Herbergier Piershil, waar hij veel belangstelling toonde voor de visie en werkwijze van de zorg en begeleiding in de Herbergiers. Lees hier het korte verslag dat zorgondernemer Gerard Vonk schreef na afloop van Hugo's bezoek.

Hugo Borst op bezoek bij Herbergier Piershil

Gepubliceerd op 24 juni, 2016 om 00:00, aangepast op 26 juli, 2023 om 08:18

Tekst: Gerard Vonk

Wat een mail van een medewerker al niet teweeg kan brengen. Denise Bodeker reageerde op een AD-column van Hugo Borst, over zijn moeder die in een verpleeghuis in Rotterdam verblijft. Zijn onvrede en frustratie over de verschraling van de zorg en begeleiding kon op begrip rekenen, alleen wilde Denise hem een andere kant van het werk laten horen en zien. Namelijk, hoe het werken in een Herbergier haar vergaat en welke mogelijkheden het heeft.

Het bericht wekte zijn belangstelling en Borst besloot Denise te bellen voor een nadere kennismaking. Samen met Carin Gaemers van de cliëntenraad kwam hij op de koffie en nam drie uur de tijd om ons te ‘ontdekken’ en te ‘bevragen’. De gasten kregen een kijkje in de Herbergier en konden de sfeer proeven. Borst nam afscheid met ‘Ik ben onder de indruk en word hier heel vrolijk van!’

Wordt vervolgd, zo spraken wij af.


Lees hier meer informatie over Herbergier Piershil.

Auteurs
Auteur: Hugo Borst

Hugo Borst (1962) is schrijver, columnist, redacteur en voetbalcriticus. Hij schreef onder andere de bestsellers De Coolsingel bleef leeg, Over vaders en zonen, Schieten op Volkert van der G. en O, Louis, dat in Engeland genomineerd werd voor de prestigieuze British Sports Book Awards. In 2009 was Alle ballen op Heintje het Beste Rotterdamse Boek. Zijn boeken over zijn moeder met dementie, Ma (2015) en Ach, moedertje (2017), verkochten samen meer dan 200.000 exemplaren.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: