Zoeken
NRC geeft vier sterren voor romans van Philip K. Dick en Heinz Rein
Vandaag staan er weer twee prachtige recensies in NRC Handelsblad. Volgens recensent Marco Kamphuis is De slag om Berlijn van Heinz Rein 'even terecht herontdekt als Alleen in Berlijn van Hans Fallada', en Rob van Essen vindt De man in het hoge kasteel van Philip K. Dick behoren tot 'het beste uit Dicks oeuvre, dat de geest op ongekende wijze verruimt.'

NRC geeft vier sterren voor romans van Philip K. Dick en Heinz Rein

Gepubliceerd op 24 juni, 2016 om 00:00

'Op Reins verhaal over vier mannen van een verzetsgroep is wel wat af te dingen,' schrijft Marco Kamphuis. 'Maar wie met zo veel vaart vertelt als deze auteur, komt daarmee weg. De pluspunten wegen veel zwaarder: de plastische beschrijvingen van chaos en dood in de ‘ruïnestad’ en de hartstochtelijke, idealistische aanklacht tegen de ‘dolleman’ in zijn bunker die uiteindelijk zijn ‘kitscherige zelfmoordoperette’ ensceneert, maar meer nog tegen de nationaal-socialisten van het eerste uur, ontwortelde kleine burgers die zich slachtoffer voelden en dankzij hun partij-insigne dader werden.' Lees hier meer info over De slag om Berlijn; de complete recensie lees je hier.

Rob van Essen is lyrisch over de roman van Philip K. Dick: 'De man in het hoge kasteel heeft die vreemde kwaliteit die Dicks beste werk kenmerkt: een mix van gelatenheid, naïviteit en verbetenheid die het geestverruimende voorziet van een melancholische sluier.' Lees zijn hele recensie hier.
 

Auteurs
Auteur: Philip K. Dick

Philip K. Dick (1928 - 1982) was een van de belangrijkste en invloedrijkste Amerikaanse sciencefictionauteurs. Vanaf 1952 publiceerde hij een groot aantal verhalen en romans. De grootste regisseurs in Hollywood zijn idolaat van zijn werk: Spielberg verfilmde Minority Report; Ridley Scott verfilmde zowel Blade Runner als The Man in the High Castle (Amazon Prime-serie); Denis Villeneuve stond aan het roer voor Blade Runner 2049.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: