Zoeken
Vier sterren voor 'Kind van alle landen' in De Morgen
Vandaag 4 **** in De Morgen voor de prachtige Exil-roman Kind van alle landen van Irmgard Keun! 'Een aanrader,' volgens recensent Christoph Vekeman, oa om de 'meesterlijke toon die Irmgard Keun haar personage Kully voortdurend laat aanslaan'. 

Vier sterren voor 'Kind van alle landen' in De Morgen

Gepubliceerd op 22 juni, 2016 om 00:00, aangepast op

Op zondag 3 juli organiseert Lebowski ism Schwob, Vrijstaat O. en het Joseph Roth Genootschap een openbaar gesprek tussen Els Snick en Mark Schaevers in Vrijstaat O. in Oostende, om 11.00 uur. Om 14.00 start een leesclub en maken we aansluitend een wandeling door Oostende, langs de plekken waar Joseph Roth en Irmgard Keun woonden, dronken en schreven. Els Snick is uw gastvrouw! Komt allen, aanmelden kan hier.

Auteurs
Auteur: Irmgard Keun

Irmgard Keun (1905-1982) brak in 1931 door na de publicatie van haar debuutroman Gilgi, een van ons. Ook haar tweede roman, Het kunstzijden meisje uit 1932, werd een enorm succes. Nadat haar boeken door de nazi's verboden werden, leefde ze in ballingschap in onder meer Oostende, waar ze een relatie kreeg met Joseph Roth, een affaire waarop Kind van alle landen gebaseerd is. In 1940 keerde Keun, geholpen door valse verklaringen over haar zelfmoord, terug naar Duitsland, waar ze incognito zou blijven wonen tot het einde van de oorlog.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: