Zoeken
Op 15 juni verschijnt 'De meisjes' van Emma Cline in NL, Amerika en Engeland
Vanaf 15 juni ligt er een wereldwijde sensatie in je boekhandel: De meisjes van Emma Cline, een roman over een 14-jarig meisje dat in de ban raakt van een aantal jonge vrouwen in een commune die wordt aangevoerd door een charismatische en gewelddadige leider. Het boek wordt als eerste in Nederland, Amerika en Engeland gepubliceerd en zal in totaal in 35 landen gaan verschijnen.

Op 15 juni verschijnt 'De meisjes' van Emma Cline in NL, Amerika en Engeland

Gepubliceerd op 13 juni, 2016 om 00:00, aangepast op 14 juni, 2016 om 00:00

In De meisjes (in een vertaling door Tjadine Stheeman) voert Emma Cline ons mee naar de explosieve zomer van 1969, naar de zinderend hete straten van Marin County, Californië, in het hoofd van een 14-jarig meisje, de verveelde en zwaarmoedige Evie. Ze staat eenzaam tussen twee pas gescheiden ouders, vol van een wanhopige rusteloosheid, maar vindt steun in de toevallige vriendschap met het oudere en intrigerende meisje Suzanne. Getroffen dat er eindelijk iemand is die haar ziet staan, komt Evie al snel terecht in een commune waarvan zeer binnenkort de hele wereld de naam zal weten, en wordt ze verleid door diens waanzinnige leider. Sneller dan ze ooit had kunnen vermoeden wordt ze meegezogen in een wereld vol misdaad en geweld.

Emma Cline, die zelf in Californië woonde, groeide op met de verhalen die de ronde deden over Charles Manson, de sekteleider die in 1969 tot levenslang werd veroordeeld. Onlangs nog kwam Leslie Van Houten, een van vrouwen van de ‘Manson Family’, weer in het nieuws: ze lijkt na 46 jaar gevangenschap in aanmerking te komen voor amnestie.

Met De meisjes wilde Cline niet zozeer over een charismatische sekteleider schrijven, maar over de manier waarop jonge vrouwen ontvankelijk bleken te zijn om in zijn opdracht moorden te plegen. Bovenal is het boek een verbluffende coming of age-roman, over een jong meisje op zoek naar de aandacht, bevestiging en liefde die haar ouders haar niet schenken.

Onder anderen Richard Ford, Lena Dunham, Mark Haddon en Jennifer Egan zijn vol lof over De meisjes. Rond 1 september brengt Cline een bezoek aan Nederland.

 

Auteurs
Auteur: Emma Cline

Emma Cline (1989) is schrijver van romans en korte verhalen. Ze debuteerde in 2016 met De meisjes, dat een internationaal succes werd en waarmee ze de Shirley Jackson Award won. Het werd genomineerd voor de National Book Critics Circle Award, de Los Angeles Times Book Prize en de First Novel Prize. Haar verhalen verschenen onder andere in The New Yorker en Granta. Met haar verhaal 'Marion', dat in The Paris Review verscheen en ook in haar verhalenbundel Daddy is opgenomen, won ze de Plimpton Prize. De gast is haar langverwachte tweede roman.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: