Zoeken
Bezoek het Philip K. Dick Film Festival in Rotterdam
Van 9 t/m 12 juni is het tijd voor literaire symposia, Philip K. Dick films, futuristische poetry slam, themafeesten, performance art en lezingen tijdens het UBIK: Futurosity - An Intergalactic Scifi Bizarro Festival in Rotterdam.

Bezoek het Philip K. Dick Film Festival in Rotterdam

Gepubliceerd op 8 juni, 2016 om 00:00

De events tijdens UBIK: Futurosity worden georganiseerd op verschillende locaties in Rotterdam: WORM, #Wunderbar en UBIK.

Op 9 juni zal onze Vlaamse auteur Joost Vandecasteele optreden in WORM. Samen met vertaler Martin de Haan en scifi-uitgever Jacques Post geeft hij daar van 20.00 tot 23.30 uur een Science Fiction Symposium. Toegang is gratis!

Science Fiction Symposium | WORM | 20.00-23.30 | Boomgaardstraat 71 | 3012 XA Rotterdam

11 juni staat in het teken van de Philip K. Dick Filmarathon: van 12.00-22.00 uur worden zijn films vertoond, zorgvuldig geselecteerd door Dan Abella, oprichter van het Philip K. Dick Film Festival in New York. Je kunt op elk moment in- en uitlopen. Download het volledige programma hier en vind hier meer info over de ticketverkoop.

Met een introductie van Tobias Schmuecking om 17.00 en 20.00 uur.

Philip K. Dick Filmmarathon | WORM | 12.00-22.00 | Boomgaardstraat 71 | 3012 XA Rotterdam


UBIK: Futurosity - An Intergalactic Scifi Bizarro Festival maakt onderdeel uit van de manifestatie Rotterdam Viert de Stad! en wordt gesteund door The Art of Impact. UBIK: Futurosity is georganiseerd in samenwerking met het Phillip K. Dick Film Festival uit New York. WORM wordt ondersteund door de Gemeente Rotterdam en het Mondriaan Fonds.

Auteurs
Auteur: Philip K. Dick

Philip K. Dick (1928 - 1982) was een van de belangrijkste en invloedrijkste Amerikaanse sciencefictionauteurs. Vanaf 1952 publiceerde hij een groot aantal verhalen en romans. De grootste regisseurs in Hollywood zijn idolaat van zijn werk: Spielberg verfilmde Minority Report; Ridley Scott verfilmde zowel Blade Runner als The Man in the High Castle (Amazon Prime-serie); Denis Villeneuve stond aan het roer voor Blade Runner 2049.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: