Zoeken
'Een wonderkind zonder talent'
Anja Sicking las Piek, het boek van hoogleraar psychologie K. Anders Ericsson, en schreef een prachtig stuk over aangeboren (muzikaal) talent. Lees haar verhaal nu terug op ons Lebowski Blog!

'Een wonderkind zonder talent'

Gepubliceerd op 3 juni, 2016 om 00:00

'Ik denk aan alle uren dat ik steeds dezelfde etudes speelde terwijl ik in de gedachten afdwaalde. Oefenen gaf me tijd om te dromen over liefde, jaloezie en succes. Ik had me in plaats daarvan beter volledig op de beweging van mijn linkerpink kunnen concentreren. Van gedachteloos oefenen ga je alleen maar slechter spelen.' Lees het hier op ons Lebowski Blog!

Anja Sicking publiceerde recent Ferrari's in de hemel, een roman waarover NRC Handelsblad schreef: 'De vierde roman van Anja Sicking (1965) kan gemakkelijk worden gelezen als een eenvoudig gezinsverhaal, maar brengt knap in kaart hoe een familie maar niet los komt uit de betoverende cirkel van de normaliteit.’

Auteurs
Auteur: Anja Sicking

Anja Sicking (1965) debuteerde met Het Keuriskwartet, dat werd genomineerd voor de Debutantenprijs en de AKO Literatuurprijs en werd bekroond met de Marten Toonder/Geertjan Lubberhuizenprijs. Haar tweede roman, De stomme zonde, is vertaald in het Duits, Engels en Turks, en werd genomineerd voor de eerste BNG-prijs en de International IMPAC Dublin Literary Award. In 2009 verscheen de roman De tien wetten der verleiding.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: