Zoeken
Eka Kurniawan treedt op tijdens Tong Tong Fair 2016
Deze maand verscheen Schoonheid is een vloek, de magisch-realistische roman van de Indonesische auteur Eka Kurniawan. Hij vertelt er alles over tijdens zijn optredens op de 58e Tong Tong Fair, de grootste Indische happening van de wereld. Kom een kijkje nemen!

Eka Kurniawan treedt op tijdens Tong Tong Fair 2016

Gepubliceerd op 1 juni, 2016 om 00:00

De Tong Tong Fair bestaat uit de beroemde Grand Pasar met het Indonesië-Paviljoen, de Eetwijk, met tientallen Aziatische restaurants en waroengs, en het internationale Tong Tong Festival, een cultureel programma rond de mix van Oost en West in podiumkunsten, exposities, gesproken woord en actualiteit. 

Dit jaar is Eka Kurniawan te gast, dé literaire belofte van Indonesië. Zijn boek Man Tiger werd dit voorjaar op de longlist van de prestigieuze Man Booker International Prize 2016  geplaatst, en zojuist verscheen Schoonheid is een vloek,  uit het Indonesisch vertaald door Maya Sutedja-Liem en Sven Aalten. Lees hier de laaiend enthousiaste recensie over deze titels in de Sunday Book Review van The New York Times. Op 2 en 3 juni zal Kurniawan in het Tong Tong Theater worden geïnterviewd en zal hij aansluitend signeren.

Het terrein is gemakkelijk bereikbaar via een brede wandelpromenade en ligt op slechts 5 minuten loopafstand van het Haagse Centraal Station. Tip: pak de becak (fietstaxi)!

Tickets zijn verkrijgbaar via de webshop van Tong Tong.

58e Tong Tong Fair | Zaterdag 28 mei t/m zondag 5 juni 2016 | dagelijks 11.00 – 22.00 uur | Malieveld | Koningskade 1 | 2596 AA Den Haag

Auteurs
Auteur: Eka Kurniawan

Eka Kurniawan (Tasikmalaya, 1974) schrijft romans, korte verhalen, essays, scripts en graphic novels. Hij behoort tot de invloedrijkste auteurs van Indonesië en wordt door velen bestempeld als de waardige opvolger van Pramoedya Ananta Toer. Kurniawan breekt momenteel wereldwijd door: zijn werk wordt in verschillende landen vertaald. Zijn roman Man Tiger behaalde de longlist van de Man Booker International Prize 2016.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: