Zoeken
Chris Kraus in Nederland
De auteur van I Love Dick, Chris Kraus, brengt in mei een bezoek aan Nederland ter promotie van haar boek dat op 17 mei uitkomt. 

Chris Kraus in Nederland

Gepubliceerd op 21 april, 2016 om 00:00, aangepast op 29 april, 2016 om 00:00

I Love Dick is een manifest voor een nieuw soort feminist. Het werd voor het eerst gepubliceerd in 1997 en leidde vrijwel onmiddellijk tot heftige controverses, en een schare aan hartstochtelijke bewonderaars. Een radicale, hartstochtelijke kruising tussen realiteit en non-fictie, over een vrouw en haar grote liefde, Dick.

Inmiddels is ook bekend dat er een Amazon pilot van het boek komt. Niemand minder dan Kevin Bacon gaat de rol van Dick vertolken. 

Chris Kraus zal van 22 mei tot en met 28 mei in het land zijn. Op woensdag 25 mei is er een speciale avond rondom Kraus georganiseerd in Passa Porta, Internationaal Literatuurhuis in Brussel. Voor meer info en kaarten, kijk je hier

Maar dat is niet alles. In Nederland interviewt Niña Weijers Kraus op donderdag 26 mei in Spui 25. Ook Maarten van der Graaff gaat in gesprek met Kraus en dichteres Lieke Marsman opent de avond met een eerbetoon aan I Love Dick. Voor het bijwonen van deze mooie avond hoef je helemaal niks uit te geven, maar wel graag reserveren. Om te reserveren en voor meer info, kijk je hier. Mis je kans dus niet om Kraus in levende lijve te zien. 

Amigos de la prensa: mocht je geïnteresseerd zijn om Chris Kraus te interviewen, dan kun je terecht bij Oscar van Gelderen. Je kunt hem mailen naar: Oscar.vanGelderen@lebowskipublishers.nl.

 

 

Auteurs
Auteur: Chris Kraus

Chris Kraus is experimenteel filmmaker, schrijver en de uitgever van de Native Agents-reeks van uitgeverij Semiotext(e). Naast essays, voornamelijk over kunstkritiek, schreef Kraus de romans Aliens & Anorexia, Torpor enSummer of Hate. I Love Dick heeft de laatste jaren een cultstatus gekregen onder critici en schrijvers, en wordt nu eindelijk ontdekt door het grote publiek.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: