Zoeken
'Overgave' van Martin MacInnes op de longlist van de Booker Prize 2023
Martin MacInnes' roman Overgave staat op de longlist van de Booker Prize 2023!

'Overgave' van Martin MacInnes op de longlist van de Booker Prize 2023

Gepubliceerd op 1 augustus, 2023 om 12:37, aangepast op 2 augustus, 2023 om 10:23

Fantastisch nieuws: In Ascension, van Martin MacInnes, staat op de longlist van de Booker Prize 2023. De longlist werd vanochtend bekendgemaakt.

Half augustus verschijnt de Nederlandse vertaling onder de titel Overgave, vertaald door Theo Schoemaker & Els van Enckevort. 

‘Niemand anders schrijft zoals MacInnes, en dit magnifieke boek is zijn beste tot nu toe.’ The Guardian
‘Zijn werk is zo anders dan dat van alle andere schrijvers van literaire fictie, en de uitkomsten zo interessant.’ The Observer

Met de verwondering en eerbied die we doorgaans alleen voor de sterren bewaren, verkent Martin MacInnes de wereld. In Overgave laat hij zien - hoe ver weg we ook zijn en hoe erg we de hoop ook hebben verloren - dat we altijd zullen proberen terug te keren naar de mensen en plaatsen die we thuis noemen. MacInnes neemt je mee in een empathisch, onderzoekend verhaal over familie, ambitie en troost.

Meer informatie over het boek vind je hier

Auteurs
Auteur: Martin MacInnes

Martin MacInnes (1983) is een Schotse auteur. Eerder schreef hij Infinite Ground en Gathering Evidence. Hij won de Somerset Maugham Award, de Scottish Book Trust New Writers Award en de Manchester Fiction Prize. In 2021 werd hij door The Guardian/British Council uitgeroepen tot een van de tien schrijvers die de toekomst van het VK vormgeven. Overgave is zijn derde roman. Hij woont in Edinburgh.

Boeken
Martin MacInnes - Overgave
Martin MacInnes

Dit boek laat je vol verwondering opnieuw naar de wereld om je heen kijken

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: