Zoeken
Jonathan Griffioen genomineerd voor C. Buddingh' Prijs 2016
Wie schreef het poëziedebuut van het jaar? Volgens de jury van de C. Buddingh’-Prijs 2016 waren de bundels van Matthijs Gomperts, Jonathan Griffioen, Sebastiene Postma en Marieke Rijneveld de mooiste van alle 21 titels die werden ingezonden voor de 27ste editie van de jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut. 

Jonathan Griffioen genomineerd voor C. Buddingh' Prijs 2016

Gepubliceerd op 22 maart, 2016 om 00:00, aangepast op

Onze Jonathan publiceerde in november 2015 zijn debuutbundel Wijk, een ontroerend en genadeloos portret van een jeugd ergens in Nederland.

De C. Buddingh'-Prijs wordt sinds 1988 jaarlijks uitgereikt tijdens het Poetry International Festival. Dichters als Tonnus Oosterhoff, Anna Enquist, Joke van Leeuwen, Ilja Pfeijffer, Henk van der Waal en Maria Barnas behoren tot de eerdere winnaars. 

De winnaar van de C. Buddingh’-Prijs 2016 wordt op donderdag 9 juni a.s. bekendgemaakt tijdens het feestelijke uitreikingsprogramma op het Poetry International Festival Rotterdam.

 

Auteurs
Auteur: Jonathan Griffioen

Jonathan Griffioen (1987) was finalist van Write Now! 2012 en halvefinalist van de NK Poetry Slam 2015. Zijn gedichten werden gepubliceerd op o.a. De Poeziekrant en Het Liegend Konijn. In november 2015 debuteerde hij met Wijk, waarmee hij genomineerd werd voor de C. Buddingh'-prijs.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: