Zoeken
Deze maand verschijnt Confrontaties in het Duits: 'Salomés Zorn'
De Duitse editie van Confrontaties, het debuut van Simone Atangana Bekono, verschijnt bij uitgeverij C.H. Beck Verlag  

Deze maand verschijnt Confrontaties in het Duits: 'Salomés Zorn'

Gepubliceerd op 20 maart, 2023 om 12:17, aangepast op 20 maart, 2023 om 12:44

Eerder zijn de Engelse vertaalrechten al verkocht aan Serpent's Tail, de VS-rechten aan Bloomsbury en de Turkse rechten aan Fidan.

De zestienjarige Salomé Atabong zit vast in een jeugddetentiecentrum, omdat ze op een middag twee schoolgenoten ernstig heeft mishandeld. Ze probeert het hoofd koel te houden tussen de andere meiden, irritante psychologen en treiterende begeleiders. Over een maand mag ze naar huis, waar alleen een gezin wacht dat al lang geleden uit elkaar is gevallen. En de anderen in het dorp. Wat zullen zij doen? 

Meer over Confrontatieslees je hier.

Auteurs
Auteur: Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven, hoe de eerste vonken zichtbaar waren, die in 2018 werd bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee. In 2019 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium en werd ze door de Volkskrant uitgeroepen tot een van dé literaire talenten van 2020. Met haar debuutroman Confrontaties won zij de Hebban Debuutprijs, het Beste Boek voor Jongeren en de Anton Wachterprijs, en stond ze op de shortlist van de Libris Literatuurprijs en De Bronzen Uil. De vertaalrechten zijn onder andere verkocht aan Amerika, Engeland en Duitsland.

Boeken
Simone Atangana Bekono - Confrontaties
Simone Atangana Bekono

Een prachtige midprice van slechts € 12,50 voor het meest bekroonde & bejubelde debuut van 2021

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: