Zoeken
Robert Walser is terug - Schitterende reacties op Jakob von Gunten
Sinds het verschijnen van De wandeling (2015) staat Robert Walser weer helemaal op de kaart in Nederland: het werk kreeg lyrische recensies, beleefde vier herdrukken en bereikte de bestsellerlijsten van NRC, Scheltema en FNAC. Nu wordt daar een nieuwe titel aan toegevoegd.

Robert Walser is terug - Schitterende reacties op Jakob von Gunten

Gepubliceerd op 15 maart, 2016 om 00:00, aangepast op 4 april, 2016 om 00:00

Eind februari verscheen Jakob von Gunten, dat wordt gezien als de beste roman uit het rijke oeuvre van Robert Walser, een van de stille genieën uit de twintigste-eeuwse literatuur.

Vorige week wijdde Fiep van Bodegom in De Groene Amsterdammer een groot artikel aan Walsers werk en schreef: 'Het is zeldzaam dat literatuur zo duidelijk en toch zo ondoordringbaar is, maar Walser was er een meester in.'

In zijn recensie in Trouw prees Wil Rouleaux in het bijzonder de vertaling van Machteld Bokhove (die eerder ook De wandeling vertaalde) door haar 'een subliem gevoel voor Walsers bijzondere dictie'  toe te schrijven. 'Feitelijk moet je zeggen dat dit meesterwerk nu voor het eerst in het Nederlands is aangekomen,' voegde hij daar aan toe.

De wandeling werd vorige maand nog uitgeroepen tot een van de Best Verzorgde Omslagen van 2015.

Auteurs
Auteur: Robert Walser

Robert Walser (1878-1956) schreef en maakte graag lange wandelingen. Zijn oeuvre - dat naast Jakob von Gunten klassiekers kent als De wandeling, Fritz Kochers Aufsätze, Geschwister Tanner, Der Gehülfe en Der Räuber - wordt door collega's als Franz Kafka, J.M. Coetzee en W.G. Sebald hooglijk geprezen.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: