Zoeken
NS Publieksprijs nominatie voor De heks van Limbricht
'Susan Smit heeft voorbeeldig historisch onderzoek gedaan en vertelt haar verhaal met vaart en inlevingsvermogen' Annejet van der Zijl

NS Publieksprijs nominatie voor De heks van Limbricht

Gepubliceerd op 19 oktober, 2022 om 19:00, aangepast op 20 oktober, 2022 om 09:54

Vanavond is bij EenVandaag bekendgemaakt dat De heks van Limbricht van Susan Smit als een van de bestverkochte boeken van het afgelopen jaar genomineerd is voor de NS Publieksprijs. Je kunt nu stemmen tot en met 16 november. Die avond wordt bekendgemaakt welk boek de titel Boek van het Jaar wint.

Limbricht, nabij Sittard, eind 17de eeuw. Haar leven lang is Entgen Luijten gewend haar eigen weg te gaan, in familiekwesties, in zaken en in de liefde. Ze wordt daarin gesteund door een grote kennis van de natuur, die ze ook regelmatig aanwendt om haar dorpsgenoten te helpen. Maar dan wordt ze vanwege een paar ongelukkige voorvallen beschuldigd van hekserij. De kasteelheer is gebrand op een bekentenis, waarvoor hij gebruikmaakt van alle middelen die de inquisitie hem ter beschikking stelt. Maar wat als Entgen tegen alle verwachtingen in standhoudt?

 

Auteurs
Auteur: Susan Smit

Susan Smit (1974) is schrijfster en columniste van Happinez. Ze debuteerde in 2001 met Heks en heeft inmiddels vele boeken op haar naam staan, zoals de bestsellers Gisèle, Tropenbruid en De wijsheid van de heks. Met haar roman De heks van Limbricht werd ze genomineerd voor de NS Publieksprijs. Dit voorjaar publiceerde ze Alles wat beweegt, een historische roman over Isadora Duncan.

Boeken
Susan Smit - De heks van Limbricht
Susan Smit

Naar het adembenemende, waargebeurde verhaal van een vrouw die de machten trotseert die haar willen breken

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: