Zoeken
Spaanse vertaalrechten De Machine verkocht
"It is a pleasure to collaborate in the translation of this book full of insights that will surely help the next generation of tech and travel entrepreneurs have a multi-stage road map from startup to publicly traded company. A true glimse into its multi-faced and enriched personal views." - Toni Raurich-Marcet, voormalig Innovation Vice president van Booking.com⁠

Spaanse vertaalrechten De Machine verkocht

Gepubliceerd op 28 september, 2022 om 15:57, aangepast op 29 september, 2022 om 10:46

De Machine wordt groter en groter! De vertaalrechten van De Machine zijn verkocht aan de Spaanse uitgeverij Libros de Cabecera.⁠ Eerder zijn de filmrechten ook al verkocht.

Het boek vertelt het meeslepende verhaal van de start-up van een groepje Twentse studenten die uitgroeide tot een machtig hotelboekingsplatform en een van de meest succesvolle internetbedrijven ter wereld. Iedereen kent de website, maar vrijwel niemand kent de mensen en gebeurtenissen achter dit van oorsprong oer-Hollandse bedrijf. De Machine beschrijft een niet eerder verteld verhaal van de opkomst, hoogtij en het morele verval van techgigant Booking.com. Een relaas vol extravagante feesten, uit de hand gelopen internetexperimenten, bedrogen aandeelhouders, handtastelijke managers en ruzies in de boardroom. Maar het is vooral het verhaal van een bedrijf dat een weergaloze online geldmachine bouwde, en in de eeuwige zucht naar meer, de mensen achter de machine vergat. 
 

Auteurs
Auteur: Stijn Bronzwaer

Stijn Bronzwaer (1981) schrijft over technologie en werkt sinds 2007 voor NRC. Eerder was hij onder meer adjunct-hoofdredacteur en chef van de mediaredactie.

Auteur: Merijn Rengers

Merijn Rengers (1973) is onderzoeksjournalist en werkt sinds 2015 voor NRC. Eerder werkte hij twaalf jaar voor de Volkskrant. Hij won diverse journalistieke prijzen, waaronder twee keer de Tegel (voor verhalen over groene subsidies en diplomafraude).

Auteur: Joris Kooiman

Joris Kooiman is financieel journalist. Hij begon in 2011 bij Het Financieele Dagblad en stapte in 2017 over naar NRC. Voor het FD was hij onder meer correspondent in Berlijn.

Boeken
Stijn Bronzwaer, Merijn Rengers en Joris Kooiman - De Machine
Stijn Bronzwaer, Merijn Rengers en Joris Kooiman

Drie NRC-journalisten doorgronden Booking.com

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: