Zoeken
Duitse rechten van 'Confrontaties' verkocht aan C.H.Beck
Duitse vertaalrechten van Confrontaties verkocht aan C.H.Beck.

Duitse rechten van 'Confrontaties' verkocht aan C.H.Beck

Gepubliceerd op 13 juli, 2022 om 16:59, aangepast op 13 juli, 2022 om 17:17

De Duitse vertaalrechten van Confrontaties, de debuutroman van Simone Atangana Bekono, zijn verkocht aan een van de grootste onafhankelijke uitgevers in Duitsland: C.H.Beck. 

Onlangs verkocht agent Lisette Verhagen (PFD), namens Overamstel Uitgevers, ook de Engelse (UK) vertaalrechten aan Serpent's Tail en in Amerika aan Bloomsbury Publishing (US).

Confrontations is vertaald door Suzanne Heukensfeldt Jansen.

 

De zestienjarige Salomé Atabong zit vast in een jeugddetentiecentrum, omdat ze op een middag twee schoolgenoten ernstig heeft mishandeld. Ze probeert het hoofd koel te houden tussen de andere meiden, irritante psychologen en treiterende begeleiders. Over een maand mag ze naar huis, waar alleen een gezin wacht dat al lang geleden uit elkaar is gevallen. En de anderen in het dorp. Wat zullen zij doen? 

Meer over Confrontaties, lees je hier.

Auteurs
Auteur: Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven getiteld hoe de eerste vonken zichtbaar waren, die in herdruk verscheen bij Wintertuin Uitgeverij in samenwerking met Lebowski Publishers. Simone werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab en voor CELA, een ontwikkeltraject voor schrijvers en vertalers in zes Europese landen. In 2018 werd hoe de eerste vonken zichtbaar waren bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee en in 2019 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium voor haar poëzie. Simone zit in een talentontwikkeltraject van De Nieuwe Oost | Wintertuin.

Boeken
Simone Atangana Bekono - Confrontaties
Simone Atangana Bekono

Over het dorp, de vreemdeling, de haat, en de liefde

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: