Zoeken
Feest in Harlingen: Simone Atangana Bekono kreeg de Anton Wachterprijs 2022 uitgereikt!
Afgelopen zaterdag hadden we een zeer feestelijke dag. Het debuut Confrontaties ontving in Harlingen de Anton Wachterprijs voor het beste literaire prozadebuut. 

Feest in Harlingen: Simone Atangana Bekono kreeg de Anton Wachterprijs 2022 uitgereikt!

Gepubliceerd op 29 juni, 2022 om 11:01, aangepast op 29 juni, 2022 om 11:22

Simone staat nu in een lijst met eerdere winnaars als Frans Kellendonk, A.F.Th. van der Heijden, Tessa de Loo, Arnon Grunberg, Ilja Leonard Pfeijffer, Peter Buwalda, Niña Weijers én Annemarie Haverkamp, de vorige Anton Wachterprijswinnaar in 2020 met De achtste dag, ook verschenen bij Lebowski in maart 2019.

Na de prijsuitreiking vond het literair festival Harlingen plaats: daar werd Simone geïnterviewd door Annemarie Haverkamp. Annemarie werd die middag ook zelf geïnterviewd over Het boek van Job en allebei de auteurs hebben hun boeken gesigneerd. Ook traden er veel auteurs op, o.a. Joost Oomen (genomineerd voor Het Perenlied) en Gerbrand Bakker (jurylid), er was muziek, lekker eten en zon!

Van de site van de Vestdijkkring:
‘De prijs is genoemd naar de hoofdfiguur in de autobiografisch getinte romancyclus van de auteur Simon Vestdijk. De prijs is in 1977 ingesteld en bestaat uit een replica van het beeldje van Anton Wachter op de Voorstraat van Harlingen en een geldbedrag. Traditiegetrouw vindt de uitreiking van de Anton Wachterprijs plaats in Harlingen (Lahringen), de geboortestad van Simon Vestdijk en van zijn alter ego Anton Wachter.

De Anton Wachterprijs wordt sinds 1977 elke twee jaar uitgereikt. De debuterende auteurs wier schrijftalenten door de vakjury zijn onderkend, hebben vrijwel allen naam gemaakt in het literaire veld.’

Lees hier meer:
Trouw
Vestdijk.com
lc.nl
Tzum.info

Of luister hier het gesprek van Simone bij Met het Oog op Morgen terug.

Simone Atangana Bekono neemt de Anton Wachterprijs in ontvangst

Simone Atangana Bekono neemt de Anton Wachterprijs in ontvangst

Simone Atangana Bekono met Annemarie Haverkamp

Simone Atangana Bekono met Annemarie Haverkamp

Simone Atangana Bekono wordt door Annemarie Haverkamp geïnterviewd

Simone Atangana Bekono wordt door Annemarie Haverkamp geïnterviewd

 

Auteurs
Auteur: Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven getiteld hoe de eerste vonken zichtbaar waren, die in herdruk verscheen bij Wintertuin Uitgeverij in samenwerking met Lebowski Publishers. Simone werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab en voor CELA, een ontwikkeltraject voor schrijvers en vertalers in zes Europese landen. In 2018 werd hoe de eerste vonken zichtbaar waren bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee en in 2019 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium voor haar poëzie. Simone zit in een talentontwikkeltraject van De Nieuwe Oost | Wintertuin.

Boeken
Simone Atangana Bekono - Confrontaties
Simone Atangana Bekono

Over het dorp, de vreemdeling, de haat, en de liefde

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: