Zoeken
Simone Atangana Bekono wint de Anton Wachterprijs 2022
De roman Confrontaties is bekroond als beste literaire prozadebuut

Simone Atangana Bekono wint de Anton Wachterprijs 2022

Gepubliceerd op 30 mei, 2022 om 16:00, aangepast op 30 mei, 2022 om 16:14

Confrontaties van Simone Atangana Bekono is de winnaar van de Anton Wachterprijs 2022. De jury noemt Confrontaties ‘een daverende roman met details die je bijblijven’.

De prijs wordt op 25 juni voorafgaand aan het literair Vestdijk-festival in Harlingen uitgereikt. Op het festival wordt Simone om 16:20 geïnterviewd door de vorige Anton Wachterprijswinnaar, Annemarie Haverkamp.

Wees welkom! Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Auteurs
Auteur: Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven getiteld hoe de eerste vonken zichtbaar waren, die in herdruk verscheen bij Wintertuin Uitgeverij in samenwerking met Lebowski Publishers. Simone werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab en voor CELA, een ontwikkeltraject voor schrijvers en vertalers in zes Europese landen. In 2018 werd hoe de eerste vonken zichtbaar waren bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee en in 2019 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium voor haar poëzie. Simone zit in een talentontwikkeltraject van De Nieuwe Oost | Wintertuin.

Boeken
Simone Atangana Bekono - Confrontaties
Simone Atangana Bekono

Over het dorp, de vreemdeling, de haat, en de liefde

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: