Zoeken
NK Poetry Slam 2016 en Kampvuur in de Stad groot succes
Het NK Poetry Slam 2016 - volgens presentator Ellen Deckwitz 'de beste finale sinds jaren' - en Kampvuur in de Stad zijn voorbij. Voor iedereen die het gemist heeft: Boekenkrant en CJP waren erbij en deden verslag.

NK Poetry Slam 2016 en Kampvuur in de Stad groot succes

Gepubliceerd op 8 februari, 2016 om 00:00, aangepast op

Op 29 januari kon een uitzinnig publiek haar favoriete poetryslammer naar de winst schreeuwen tijdens de jaarlijks NK Poetry Slam. Het was uiteindelijk de Vlaamse slammer Carmien Michels die naar huis ging met de titel Slampion 2016, 1000 euro én de Gouden Vink-wisseltrofee. Erik Jan Harmens vormde samen met Stefan Hertmans en Ellen ten Damme de jury. Boekenkrant beschreef de altijd zo goedlachse Erik Jan later als 'een streng jurylid, ook wel de zeventjes-man', en ook CJP berichtte 'is erg zuinig met zijn cijfers. ‘Erik Jan, ik heb even een kleine TIA door je jurycommentaar’, zei Ellen uiteindelijk. Maar leuk was het, kijk maar, hier de foto's als bewijs.

Gisteren steeg de temperatuur in De Kleine Komedie met de tweede editie van Kampvuur in de Stad, dit keer in Amsterdam. Erik Jan trad op samen met  muzikant en kunstenaar Anne Caesar van Wieren. Bekijk de foto's hier terug.

Auteurs
Auteur: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vijf dichtbundels, plus twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw en een met Ilja Leonard Pfeijffer. Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Hij publiceerde ook vijf romans. Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en werd talloze malen herdrukt. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige vertelling over een volwassen man met autisme. Even later kwam bij uitgeverij Moon Harmens' eerste kinderboek uit: Hans is kwijt. Erik Jan Harmens schrijft stukken over prikkels en verdoving...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: