Zoeken
Erik Jan Harmens op longlist Libris Literatuur Prijs 2016!
Erik Jan Harmens heeft een plek veroverd op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2016 met zijn prachtige roman Hallo muur. De jury van de prijs, voorgezeten door Shellbestuurder Dick Benschop, koos uit 180 inzendingen achttien romans voor de longlist. De zes nominaties worden op 6 maart bekend gemaakt in het Rijksmuseum, de winnaar van de prijs volgt op maandag 9 mei.

Erik Jan Harmens op longlist Libris Literatuur Prijs 2016!

Gepubliceerd op 2 februari, 2016 om 00:00, aangepast op

Bekijk de complete lijst hier. De jury bestaat verder uit:

- Onno Blom, schrijver, biograaf en literair criticus;
- Sebastiaan Kort, literair recensent voor NRC Handelsblad en Ons erfdeel;
- Hanca Leppink, oud-directeur/uitgever Luitingh-Sijthoff;
- Margot Vanderstraeten, schrijver en journalist bij De Morgen.

Met de Libris Literatuur Prijs is een geldbedrag van in totaal 65.000 euro gemoeid (2.500 euro voor de zes genomineerde auteurs en 50.000 euro voor de uiteindelijke winnaar). De winnaar ontvangt bovendien een bronzen legpenning, ontworpen door Irma Boom.

Auteurs
Auteur: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vijf dichtbundels, plus twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw en een met Ilja Leonard Pfeijffer. Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Hij publiceerde ook vijf romans. Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en werd talloze malen herdrukt. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige vertelling over een volwassen man met autisme. Even later kwam bij uitgeverij Moon Harmens' eerste kinderboek uit: Hans is kwijt. Erik Jan Harmens schrijft stukken over prikkels en verdoving...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: