Zoeken
Twee Lebowskititels op de shortlist van de Anton Wachterprijs 2022
Confrontaties en Was zijn genomineerd voor de Anton Wachterprijs 2022

Twee Lebowskititels op de shortlist van de Anton Wachterprijs 2022

Gepubliceerd op 26 april, 2022 om 11:09, aangepast op 26 april, 2022 om 14:11

De Anton Wachterprijs is een tweejaarlijkse prijs voor een Nederlandstalig prozadebuut. Tussen de genomineerden van 2022 staan twee Lebowskititels: Confrontaties van Simone Atangana Bekono en Was van Jilt Jorritsma.

De winnaar wordt 25 juni bekendgemaakt.

Auteurs
Auteur: Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven getiteld hoe de eerste vonken zichtbaar waren, die in herdruk verscheen bij Wintertuin Uitgeverij in samenwerking met Lebowski Publishers. Simone werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab en voor CELA, een ontwikkeltraject voor schrijvers en vertalers in zes Europese landen. In 2018 werd hoe de eerste vonken zichtbaar waren bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee en in 2019 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium voor haar poëzie. Simone zit in een talentontwikkeltraject van De Nieuwe Oost | Wintertuin.

Auteur: Jilt Jorritsma

Jilt Jorritsma (1991) is historicus, essayist en schrijver. In 2016 won hij de Essaywedstrijd Nexus Connect en in 2018 won zijn essay 'Onthoofd' de prestigieuze Joost Zwagerman Essayprijs. Zijn essays en korte verhalen verschenen onder meer in de Volkskrant, De Revisor, de Nederlandse Boekengids en bij Boom Filosofie. Daarnaast doet hij aan de Open Universiteit onderzoek naar zinkende steden.

Boeken
Simone Atangana Bekono - Confrontaties
Simone Atangana Bekono

Over het dorp, de vreemdeling, de haat, en de liefde

Jilt Jorritsma - Was
Jilt Jorritsma

Hoever ga je om je verleden te kunnen vergeten?

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: