Zoeken
Twee Lebowskititels op de shortlist van de Anton Wachterprijs 2022
Confrontaties en Was zijn genomineerd voor de Anton Wachterprijs 2022

Twee Lebowskititels op de shortlist van de Anton Wachterprijs 2022

Gepubliceerd op 26 april, 2022 om 11:09, aangepast op 26 april, 2022 om 14:11

De Anton Wachterprijs is een tweejaarlijkse prijs voor een Nederlandstalig prozadebuut. Tussen de genomineerden van 2022 staan twee Lebowskititels: Confrontaties van Simone Atangana Bekono en Was van Jilt Jorritsma.

De winnaar wordt 25 juni bekendgemaakt.

Auteurs
Auteur: Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven, hoe de eerste vonken zichtbaar waren, die in 2018 werd bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee. In 2019 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium en werd ze door de Volkskrant uitgeroepen tot een van dé literaire talenten van 2020. Met haar debuutroman Confrontaties won zij de Hebban Debuutprijs, het Beste Boek voor Jongeren en de Anton Wachterprijs, en stond ze op de shortlist van de Libris Literatuurprijs en De Bronzen Uil. De vertaalrechten zijn onder andere verkocht aan Amerika, Engeland en Duitsland.

Auteur: Jilt Jorritsma

Jilt Jorritsma (1991) is historicus, essayist en schrijver. In 2016 won hij de Essaywedstrijd Nexus Connect en in 2018 won zijn essay 'Onthoofd' de prestigieuze Joost Zwagerman Essayprijs. Zijn essays en korte verhalen verschenen onder meer in de Volkskrant, De Revisor, de Nederlandse Boekengids en bij Boom Filosofie. Daarnaast doet hij aan de Open Universiteit onderzoek naar zinkende steden.

Boeken
Simone Atangana Bekono - Confrontaties
Simone Atangana Bekono

Een prachtige midprice van slechts € 12,50 voor het meest bekroonde & bejubelde debuut van 2021

Jilt Jorritsma - Was
Jilt Jorritsma

Hoever ga je om je verleden te kunnen vergeten?

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: