Zoeken
Lieveling (Kim van Kooten) en Hallo Muur (Erik Jan Harmens) op longlist Libris Literatuur Prijs 2016
Op de zojuist bekendgemaakte longlist van de Libris Literatuur Prijs 2016 prijken twee Lebowskititels: Lieveling van Kim van Kooten en Hallo muur van Erik Jan Harmens. NRC Handelsblad noemde Lieveling vanochtend 'een van de opmerkelijkste titels' op de lijst.

Lieveling (Kim van Kooten) en Hallo Muur (Erik Jan Harmens) op longlist Libris Literatuur Prijs 2016

Gepubliceerd op 2 februari, 2016 om 00:00, aangepast op

De jury van de prijs, voorgezeten door Shellbestuurder Dick Benschop, koos uit 180 inzendingen achttien romans voor de longlist. De zes nominaties worden op 6 maart bekend gemaakt in het Rijksmuseum, de winnaar van de prijs volgt op maandag 9 mei.

De jury bestaat verder uit:

- Onno Blom, schrijver, biograaf en literair criticus;
- Sebastiaan Kort, literair recensent voor NRC Handelsblad en Ons erfdeel;
- Hanca Leppink, oud-directeur/uitgever Luitingh-Sijthoff;
- Margot Vanderstraeten, schrijver en journalist bij De Morgen.

Met de Libris Literatuur Prijs is een geldbedrag van in totaal 65.000 euro gemoeid (2.500 euro voor de zes genomineerde auteurs en 50.000 euro voor de uiteindelijke winnaar). De winnaar ontvangt bovendien een bronzen legpenning, ontworpen door Irma Boom.

Auteurs
Auteur: Kim van Kooten

Kim van Kooten (1974) is actrice en schrijver. Ze speelde o.a. in Zusje, Hollands Hoop en Missie Aarde. Ze schreef de scenario's voor de bioscoophits Alles is liefde en Alles is familie. Haar werk werd bekroond met meerdere Gouden Kalveren.Pauline Barendregt (1969) is Design Director en gaf jarenlang leiding aan de ontwerpteams van internationale modemerken. Sinds 2010 is ze eigenaar van Studio Button, een strategic design consultancy in Amsterdam.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: