Zoeken
Ivo Victoria naar Lebowski Publishers
Lebowski Publishers verzekerde zich deze week van het gehele oeuvre van Ivo Victoria. Dit bevat niet alleen de eerdere boeken van de in Amsterdam woonachtige Vlaming maar ook drie nieuwe: een verhalenbundel, een essaybundel en een roman. Het is de bedoeling dat de roman begin 2017 zal verschijnen.

Ivo Victoria naar Lebowski Publishers

Gepubliceerd op 2 februari, 2016 om 00:00, aangepast op

De rechten voor de nieuwe roman en de twee bundels werden middels een preempt bij Victoria’s literair agent Paul Sebes verworven door Jasper Henderson van Lebowski Publishers. Hiermee liet hij zes andere geïnteresseerde uitgevers achter zich. Deze hadden zich allen bij auteur en agent gemeld nadat De Bezige Bij Antwerpen, waar Victoria’s laatste roman verscheen, vorig jaar opging in de Bezige Bij Amsterdam en uitgever Harold Polis vertrok.

Victoria: ‘Ik ben heel blij met deze overstap. De aanpak van uitgever Oscar van Gelderen en Lebowski spreekt mij zeer aan, en met Jasper Henderson werkte ik het voorbije anderhalf jaar al intensief samen, zeer tot mijn genoegen. Kortom: dit voelt als thuis komen, nu al!’

Henderson: ‘We zijn uiteraard zeer verheugd met de komst van Ivo naar Lebowski. Hij is zonder meer een van de interessantste stemmen in de Nederlandstalige literatuur en bovendien een auteur die zich breed ontwikkelt en uit de voeten kan in verschillende genres: romans, korte verhalen, essays, columns. Ivo is een belangrijke aanwinst in het zich snel ontwikkelende fonds.’

Victoria debuteerde in 2009 met het veelbesproken Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won dat in 2011 werd gevolgd door Gelukkig zijn we machteloos, dat hem een shortlistplek voor de Libris Literatuur Prijs 2012 opleverde. In 2014 verscheen Dieven van Vuur.


© Foto: Keke Keukelaer

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: