Zoeken
Vertaalrechten van 'Confrontaties' in een pre-empt verkocht aan Bloomsbury Publishing (US)
Bloomsbury Publishing (US) bemachtigt de Amerikaanse vertaalrechten van Confrontaties. Agent Lisette Verhagen (PFD) verkocht de rechten namens Overamstel Uitgevers.

Vertaalrechten van 'Confrontaties' in een pre-empt verkocht aan Bloomsbury Publishing (US)

Gepubliceerd op 23 maart, 2022 om 17:30, aangepast op 23 maart, 2022 om 17:59

De Amerikaanse vertaalrechten van Confrontaties, de debuutroman van Simone Atangana Bekono, zijn in een pre-empt verkocht aan Jonathan Lee van Bloomsbury Publishing (US). De Amerikaanse editie staat gepland voor voorjaar 2024. Onlangs verkocht agent Lisette Verhagen (PFD), namens Overamstel Uitgevers, ook de Engelse (UK) vertaalrechten aan Serpent's Tail.

'Confrontations' is vertaald door Suzanne Heukensfeldt Jansen.

 

De zestienjarige Salomé Atabong zit vast in een jeugddetentiecentrum, omdat ze op een middag twee schoolgenoten ernstig heeft mishandeld. Ze probeert het hoofd koel te houden tussen de andere meiden, irritante psychologen en treiterende begeleiders. Over een maand mag ze naar huis, waar alleen een gezin wacht dat al lang geleden uit elkaar is gevallen. En de anderen in het dorp. Wat zullen zij doen? 

Meer over Confrontaties, lees je hier.
 

Auteurs
Auteur: Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven, hoe de eerste vonken zichtbaar waren, die in 2018 werd bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee. In 2019 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium en werd ze door de Volkskrant uitgeroepen tot een van dé literaire talenten van 2020. Met haar debuutroman Confrontaties won zij de Hebban Debuutprijs, het Beste Boek voor Jongeren en de Anton Wachterprijs, en stond ze op de shortlist van de Libris Literatuurprijs en De Bronzen Uil. De vertaalrechten zijn onder andere verkocht aan Amerika, Engeland en Duitsland.

Boeken
Simone Atangana Bekono - Confrontaties
Simone Atangana Bekono

Een prachtige midprice van slechts € 12,50 voor het meest bekroonde & bejubelde debuut van 2021

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: