Zoeken
Erik Jan Harmens interviewt Dichter des Vaderlands Anne Vegter
Het is weer Gedichtendag! Erik Jan reisde af naar Rotterdam voor een diepgaand gesprek met Anne Vegter, die sinds Gedichtendag 2013 (en tot en met januari 2017) Dichter des Vaderlands is. Want wat is er eigenlijk veranderd sinds ze deze eervolle, maar ook verantwoordelijke titel met zich meedraagt?

Erik Jan Harmens interviewt Dichter des Vaderlands Anne Vegter

Gepubliceerd op 28 januari, 2016 om 00:00, aangepast op

Heeft het schrijven van gedichten in opdracht of bij de actualiteit haar taal en dichterschap beïnvloed? En hoe gaat ze om met het schrijven over controversiële kwesties, zoals de ramp met de MH17 of de opvang van vluchtelingen?

Luister de podcast van dit bijzondere gesprek nu terug via Literatuurplein. Ben je benieuwd naar meer? Alle gedichten van Anne zijn hier terug te lezen. Overigens geeft ze vanaf vandaag samen met de dichters Vrouwkje Tuinman, Ellen Deckwitz, Charles Ducal, Maarten van de Graaff, Tsead Bruinja en Maud Vanhauwaert masterclasses in poëzie lezen. Tijdens hun tour Hallo Gedicht! trekt de groep dichters van provincie naar provincie op zoek naar lezers die nog met een boog om de poëzie heen lopen. Kijk hier voor het complete touroverzicht.

Auteurs
Auteur: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vijf dichtbundels, plus twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw en een met Ilja Leonard Pfeijffer. Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Hij publiceerde ook vijf romans. Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en werd talloze malen herdrukt. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige vertelling over een volwassen man met autisme. Even later kwam bij uitgeverij Moon Harmens' eerste kinderboek uit: Hans is kwijt. Erik Jan Harmens schrijft stukken over prikkels en verdoving...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: